DENİZ SUYU BU HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

DENİZ SUYU BU HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Astım, alerjik rinit ve atopik dermatit gibi hastalıkların en iyi ve en doğal tedavisi deniz suyu ve güneş oldu.

Yıl boyunca okul yorgunluğu ile birlikte hastalıklarla uğraşan çocuklar iyi bir tatili hak etti. Peki, ailelere alerjik hastalıkları olan çocuklar için nasıl bir tatil planlaması öneriliyor? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Alerji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony her çocuk için ama özellikle de alerjik çocuklar için "deniz tatili"ni öneriyor. 

Astım, alerjik rinit ve atopik dermatit gibi hastalıkların en iyi ve en doğal tedavisinin deniz suyu ve güneş ile olduğunu ifade eden Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, "Deniz suyunun şifası asırlardır biliniyor. Hatta modern tıbbın babası Hipokrat, deniz suyunun balık adamların yaralarını iyileştirdiğini keşfettikten sonra hastaları üzerinde kullanmıştı" dedi.


Yapılan araştırılmalarda deniz suyunun insan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı olduğunun ve osmiyum, altın, vanadyum, çinko, iyot ve potasyum klorüre dahil olmak üzere, 80 den fazla faydalı maddeyi bol miktarda içerdiğinin ve kanıtlandığını anlatan Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony şöyle konuştu: "Deniz suyu içerdiği mineral tuzları, amino asitler ve eser elementler ile insan vücudu için vitamin deposu özelliği taşımakta olup alerjik hastalıkların tedavisinde en önemli doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de çocuklar deniz suyundan bolca faydalanmalıdır. Deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat özellikleri çocuklarda şifa niteliği taşımaktadır."

KARŞI ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER

Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony "Deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopic dermatit ya da çocukluk çağı egzaması dediğimiz deri hastalığına çok iyi gelir. Deniz suyu yine urtker ya da halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonlarına ve yazın sıcağın etkisiyle oldukça fazla ortaya çıkabilen isiliğe de iyi gelir. Ayrıca deniz suyunun en etkili özelliği; yaraların, alerjik reaksiyonların yol açtığı izleri yok etmesidir. Özetlersek, deniz suyunun egzama, atopik dermatit, urtiker, kurdeşen, isilik gibi cilt hastalıklarında büyük yararı bulunmaktadır" dedi.


DENİZ TATİLİ HASTALIKLARA BİREBİR
Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; "Deniz suyu tüm sinüs yollarını temizler. Dolaylısıyla alerjik rinit ve kronik sinüzitin temizlenmesinde çok etkilidir. Burun ve sinüslerin temiz olmasında alt solunum yollarını ve bronşların alerjik hastalığı astım tedavisinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Yine yüzme, akciğerlerin kapasitesini artıran en etkili fizik tedavidir ve astımlı her bireyin yapmasını önerdiğimiz önemli en önemli sporlardan biridir. Tabi deniz tatilinin en önemli faydalarından biri de yaz boyunca güneşten gelen UV ışınları ile derimizde yaptığımız ve vücudumuzda depoladığımıza ve kışın bizi hastalıklardan koruyan, savunma sistemimizi güçlendiren ve alerjik hastalıkların oluşumu önleyen D vitaminidir" dedi,

habertürk