Deniz Gezmiş'i Asarak Susturamadılar Heykelini depoya kaldırdılar !

Deniz Gezmiş'i Asarak Susturamadılar Heykelini depoya kaldırdılar !

Deniz Gezmiş heykelinin nereye götürüldüğü belli oldu

Deniz Gezmiş heykelinin nereye götürüldüğü belli oldu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Deniz Gezmiş heykeli tartışması.

Timur TARLIĞ- İSTANBUL
 
 
 MİMAR Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bahçesine fikir klüpleri tarafından geçtiğimiz günlerde dikilen 3 metrelik Deniz Gezmiş heykeli ortadan kaybolunca öğrenciler sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Üniversite yetkililerinden heykelin ortadan kaybolmadığı, bir depoda muhafaza edildiği öğrenildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ın ilerleyen saatlerde heykelin akıbeti ile ilgili bir açıklama yapacağını söylediler. 
 
3 metrelik Deniz Gezmiş heykeli, Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesine dikildiği gece ortadan kayboldu. Fikir Kulüpleri Federasyonu üyeleri, kendileri gibi federasyon üyesi Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiği 6 Mayıs’ta Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Bahçesine, 3 metre boyunda Deniz Gezmiş heykeli dikti.
 
6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen 3 genç üniversiteliden biri olan Deniz Gezmiş anısına heykeltıraş Hüseyin İnce’nin yaptığı bronz heykel, dikildiği gece ortadan kayboldu.
 
Öğrenciler heykelin kaldırılmasını sosyal medya üzerinden protesto ederken, tepki çeken üniversite yönetimi, heykelin bir depoda muhafaza edildiğini, Rektör Prof. Yalçın Karayağız'ın heykelin akıbetiyle ilgili bir açıklama yapacağını belirtirken, heykelin kaldırılma nedeniyle henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.