DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ

DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ

DENİZ Gezmiş ve arkadaşlarının idamının 42. yıldönümünde Fındıklı'da bir araya gelen "Öğrenci Kolektifleri" üyeleri, Dolmabahçe'ye doğru yürüyüşe geçti. Grup, Kabataş'ta bir duvara, üzerinde “Onlara Sözümüz, Devrim Olacak" yazılı...

DENİZ Gezmiş ve arkadaşlarının idamının 42. yıldönümünde Fındıklı'da bir araya gelen "Öğrenci Kolektifleri" üyeleri, Dolmabahçe'ye doğru yürüyüşe geçti. Grup, Kabataş'ta bir duvara, üzerinde “Onlara Sözümüz, Devrim Olacak" yazılı Deniz Gezmiş posteri astı. “Denizlere Sözümüz, Devrim Olacak" şeklinde slogan atan eylemciler, polisin geniş güvenlik önlemleri altında Dolmabahçe'ye kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada yapılan anmanın ardından, gruptakiler denize karanfiller bıraktı.

DOLMABAHÇE'YE YÜRÜDÜLER

Öte yandan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup da, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anmak için Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nden Dolmabahçe'ye yürüdü. Dolmabahçe'de yapılan anmanın ardından, gruptan bazı kişiler bu kez Taksim'e doğru yeniden yürümek istedi. Ancak polis grubun önünü kesince, eylemciler Kabataş yönüne doğru ilerleyerek dağıldı.

dha-c1e41697dc8baf611831d4d5cea2106e-2-t.jpg

İZMİR'DE SESSİZ EYLEM VARDI

 İZMİR'de, Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları üyeleri, ölümlerinin 42. yıldönümünde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı düzenledikleri sessiz eylemle andı.

İzmir Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları üyeleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanarak idamların 42. yıldönümünü andı. Grup üyeleri ellerinde Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu pankart ve dövizleri taşıdı. Anma törenini gerçekleştirenlerden üç kişi beyaz kefen giyerek, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam fermanlarını boyunlarına astı. Anma törenine katılan grup üyeleri yaptıkları sessiz eylemi 42 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için mum yakarak sonlandırdı.

dha-c1e41697dc8baf611831d4d5cea2106e-4-t.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı