DEMOKRASİ BARIŞ HUKUK REFERANSLI BAŞBAKAN

DEMOKRASİ BARIŞ HUKUK REFERANSLI BAŞBAKAN

Almanya'nın Köln kentinde konuşan Başbakan Erdoğan, "Referansımız demokrasi,hukuk ve barış olacak." dedi.

Başbakan Erdoğan bugün gittiği Almanya’nın Köln kentindeki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10'ncu Yıl buluşmasında konuştu. Almanya’da gurbetçilere seslenen Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mutlaka oy kullanmalarını istedi. Gurbetçilere, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında oy kullanacaklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan "Biz henüz adayımızı açıklamadık. İstişarelerimiz, araştırmalarımız devam ediyor inşallah en kısa süre zarfında cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız" dedi.

"Asimile olmadan entegrasyonu teşvik etmeyi savunuyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Referansımız her zaman demokrasi olacak, hukuk olacak, barış olacak. Nefes alıp verdiğimiz her yerde uyumu savunduk, uyumlu bir toplum olduk; bundan sonra da, asimile olmadan, özünden, öz kültüründen, öz dilinden taviz vermeden entegrasyonu teşvik etmeye devam edeceğiz."

Soma’da yaşanan maden faciasına değinen Başbakan Erdoğan, "Bu elim kazadaki ihmalleri mutlaka ortaya çıkaracak hangi kademede olursa olsun bunun hesabını mutlaka soracağız. Tekrar yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı