DEMİRTAŞ'TAN İNANILMAZ AÇIKLAMALAR

DEMİRTAŞ'TAN İNANILMAZ AÇIKLAMALAR

Cumhuriyet tarihinde böyle skandal görülmedi.

Kobani protestolarıyla ilgili açıklama yapmak için Diyarbakır’da kameralar karşısına geçen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş flaş açıklamalarda bulundu. Açıklamasında öyle bir skandal cümle kullandı ki bu konu çok konuşulacak. Demirtaş'ın söylediğine göre Öcalan elinde telefon örgütü İmralı'dan idare ediyor. İşte ayrıntılar.

CEP TELEFONU MU VAR

Yaşanan olaylarla ilgili İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken  bölücübaşı Abdullah Öcalan ile görüştüklerini açıklayan Demirtaş “Şunu da altını çizerek belirtmek istiyorum, dün gece itibariyle bizler sayın Öcalan ile kısa bir mesaj bağlantısı kurma imkanı bulduk. Kendisiyle bu katliam tehlikesine karşı diyalog ve müzakereyi hızlandırma yöntemini bütün taraflara telkin ettiğini önerdiğini belirtmek istiyoruz” dedi.

YAZIŞMA İLE HABERLEŞTİK

Demirtaş, basın açıklamasının ardından bir gazetecinin “Öcalan’la iletişimin hangi yolla gerçekleştiği” yönündeki sorusuna ise “Heyetimizin görüşmeye gidecek zamanı olmadı, yazışmayla haberleştik” dedi. Demirtaş’ın açıklamaları kafaları karıştırdı.
Çünkü mevcut cezaevi şartlarına göre bölücübaşı Öcalan’ın telefon ya da internet gibi iletişim araçları doğal olarak bulunmuyor. Daha önce defalarca gündeme gelen “İmralı’daki cezaevi şartları”na ilişkin Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamalarda Öcalan’ın avukatları dışında her hangi bir iletişim olanağının bulunmadığı açıklanmıştı.
HDP'den flaş açıklamaHDP’den Öcalan açıklaması

SADECE AVUKATLARI VE HEYETLER ARACILIĞIYLA İLETİŞİM KURABİLİYOR

Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın hali hazırda sadece avukatları ve Adalet Bakanlığı’nın izni ve denetimi altında sadece HDP’den gelen heyetler ile yüzyüze görüşme imkanı bulunuyor.  Öcalan’ın Demirtaş’ın açıkladığı gibi birkaç saat içinde yazılı da olsa bir iletişim kurma imkanı bulunmuyor.

ÖCALAN CEP TELEFONU MU KULLANIYOR?

Demirtaş’ın açıklamalara akıllara “Öcalan İmralı’da cep telefonu mu kullanıyor?” sorusunu akıllara getirdi. Şimdi gözler Adalet Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş durumda.

İŞTE O AÇIKLAMA

Kaynak:Haber Kaynağı