DEMİRTAŞ'TAN AKP İTİRAFI

DEMİRTAŞ'TAN AKP İTİRAFI

Türkiye’de Ak Parti’nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca

 

BİZ PKK NIN YAPTIĞI ŞİDDET EYLEMLERİNİ TASVİP ETMEDİK

Hürriyet'in habarine göre;Alman ZDF kanalına konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş demokratik mücadele veren bir parti olduklarını söyledi.

 

HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, barış ve özgürlük mücadelesini demokratik yolla sürdürdüklerini belirterek, “Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk. Kandil ile görüşmeleri Türkiye’de Ak Parti’nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca. Bundan dolayı bizi suçluyor olmaları çok yanlış bir tutumdur” dedi. Alman ZDF kanalına konuşan Demirtaş, PKK ile ilişkilerinin olmadığını en iyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bildiğini ancak algı yaratmak istendiğini ileri sürdü. Demirtaş, “Bizi şiddet yanlısı, terör yanlısı bir parti olarak gösterip yüzde 13 bandından aşağı çekmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

DURDURULMASI LAZIM

Dün bazı illerden gelen esnaf ve sanatkârlar odaları birliklerinin başkanlarıyla da Meclis’te bir araya gelen Demirtaş, burada ise geçen yıl 6-8 Ekim’deki olaylar nedeniyle hakkında açılan soruşturmanın yeni olmadığını belirterek, “Savcı 11 aydır suçlayacak hiçbir şey bulamıyor. Barış olacağına, bizim barış önünde engel olduğumuza yürekten inansak biz görevlerimizi bırakırız, barış olsun” dedi, şöyle devam etti:

“Parlamento’da olmazsak o gün ülkeye barış gelecekse biz canımızı vermeye hazırız, ne koltuğu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gelecek hafta görüşeceğiz. Biz diyaloğa açığız. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Bahçeli dahil olmak üzere, bizi yok sayanlar bile dahil olmak üzere bizim kapılarımız barış için herkese açıktır. Koşullar ne olursa olsun şiddete, silaha karşı çıkmamız gerekiyor. Silahlar konuşmaya başladığında sivillerin susmaması gerekir. Evladının giydiği üniformaya göre annenin acısı değişmez, yürek acısı aynıdır. Zaman zaman bölgeden araç, işyeri ve iş makinesi yakma haberleri de alıyoruz. Bunların hiçbirini asla doğru bulmadığımızı, tasvip etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Yakılan araçlar bizim araçlarımızdır, yakılan iş makineleri bizim iş makinelerimizdir. Bunun derhal, mazeretsiz bir şekilde durdurulması lazım. Bununla ancak bizler zarar görüyoruz. Halkın malıdır, mülküdür. Zar zor krediyle borçla harçla aldığı traktörüdür, kamyonudur, iş makinesidir. Son üç yıldır devam eden, ağır aksak da olsa ilerleyen çözüm ve diyalog sürecinin tekrar başlaması lazım. Karşılıklı ellerin tetikten çekilerek tarafların masaya davet edilmesi lazım.” 

Kaynak:Haber Kaynağı