DEMİRTAŞ'IN CİZRE AÇIKLAMASI ARDINDAN ROKETATARLI SALDIRI

DEMİRTAŞ'IN CİZRE AÇIKLAMASI ARDINDAN ROKETATARLI SALDIRI

Atılan roket 5 katlı binanın ikinci katına isabet ederken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı

 

Ramazan İMRAĞ/ CİZRE

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Kaymakamlık ile Şehit Murat Akançay Polis Merkezi'nin bulunduğu Hükümet Konağı binasına roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketatar binanın 2'inci katına isabet ederken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

2.KATA İSABET ETTİ

Cizre'nin Orhan Doğan Caddesi üzerindeki Kaymakamlık ile Şehit Murat Akançay Polis Merkezi'nin bulunduğu Hükümet Konağı'na saat 20.30 sıralarında roketatarlı saldırı düzenlendi. Atılan roket 5 katlı binanın ikinci katına isabet ederken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Roketin isabet ettiği katta hasar oluşurken, saldırının ardından silah sesleri geldiği duyuldu. Roket atan teröristler kaçarken, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Polis, roket atan teröristleri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyonlar sürerken, özellikle kamu binaları önlerinde zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

DEMİRTAŞ'IN BU GÜN  YAPTIĞI CİZRE AÇIKLAMASI

Küçükçekmece'deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği'ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'de son dönemde yaşanan olaylarda provokasyon olduğunu belirterek, "Cizre'de devlet içerisine çöreklenmiş bir ekip var. dedi. 

CİZRE'DE DEVLET İÇİNDE ÇÖREKLENMİŞ BİR EKİP VAR

Demirtaş, bir gazetecinin Cizre'de son dönemde yaşanan olayları hatırlatarak "12 yaşında bir çocuk öldürüldü. Bunun üzerine KCK 'bu saldırı karşılıksız kalmayacak' şeklinde bir çağrı yaptı. Bu konuda tedirgin misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Demirtaş, "Umarım Cizre, 1990'lı yıllardakine benzer bir duruma gelmeyecek. Hiçbirimiz buna asla izin vermeyiz. Cizre'de devlet içerisine çöreklenmiş bir ekip var. Hükümet de bunun kim olduğunu, ne olduğunu biliyor. Onları koruyor. Onları oradan alsalar, Cizre'de sorun bitecek. Orada devlet içerisine çöreklenmiş, ciddi bir provokasyon üreten ekip var" diye yanıt verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı