DEMİRTAŞ: FAİLİ BÖYLE İLAN ETTİ

DEMİRTAŞ: FAİLİ BÖYLE İLAN ETTİ

Demirtaş'tan saldırı sonrası ilk açıklama:

İSTİHBARATIN BU KADAR GÜÇLÜ OLDUĞU ÜLKEDE

Saldırının arkasında kim olduğu belli olan aleni bir güç var. Bu olay da Diyarbakırdır, Suruçtur. Mafyalaşmış bir devlet anlayışıyla karşı karşıyayız. İstihbaratın bu kadar güçlü olduğu bir devlette bunun bilinmemesinin imkanı var mı?

KATİLLEŞMİŞ BİR DEVLET ANLAYIŞI

Mafyalaşmış, katilleşmiş bir devlet anlayışıyla karşı karşıyayız. Hekesi bir şok durumuyla düşünemez hale getirecekler.

Ambulansın gelmesini engellediler ölü sayısının artmasını istiyorlar. Polis zulmüne boyun eğmeyenlerle birlikte yola çıkacağız.

Tarihe yazılmayacak. İzin vermeyeceğiz. Tarih bu kadar zalimce davranan bir iktidarı yazmayacak..

TÜM SEÇİM ÇALIŞMALARI İPTAL

Onlarca cenaze, yaralı var. Tabiki bütün seçim çalışmalarımız iptal ettik. Daha çok yaralılarımızla ve cenazelerimizle ilgileneceğiz. Bizim için halkın huzuru seçimden çok daha önemlidir.

YARALILARI ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

buzlu1-001.jpg

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara Tren Garı'nda yaşanan ve 30 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından açıklama yaptı.
Olay yerinde konuşan Önder, yaralıları çevredeki hastanelere ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek "Yaralıları ulaştırmaya çalışıyoruz. Herkesten bu konuda yardım diliyoruz. Bu panik havası yaralılarımıza yardım etmemizi engelliyor" dedi.

BARIŞA TAHAMMÜLÜ OLMAYANLARIN

Barışa tahammülü olmayanların bu patlamayı gerçekleştirdiğini savunan Önder, "Barışa tahammülü olmayanlar, en büyük provokasyonu burada yaptılar. Ne söylesek spekülasyon olur. HDP kortejinin bulunduğu yerde oldu bu patlama" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı