DEMİRTAŞ CANLI YAYIN; ZAFERİMİZ TÜRKİYE'NİN ZAFERİDİR

DEMİRTAŞ CANLI YAYIN; ZAFERİMİZ TÜRKİYE'NİN ZAFERİDİR

DEMİRTAŞ CANLI YAYIN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Bu zafer, solun ortak zaferidir Bütün Türkiye'ye şimdiden hayırlı olsun. Meydanlarda ne söylediysek, arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Bize emanet oy verenleri mahcup etmeyeceğiz.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Zorlu, eşitsiz, adil şartlarda gerçekleşmeyen bir seçim kampanyasını tamamladık.

Devlet gücüne karşı, İktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına alarak seçim çalışamalarına karşı Türkiye’nin ezilenleri olarak zafer kazandık.

Bu seçim; özgürkten, demokrasiden barıştan yana olanlar kazandığı bir zaferdir.

Baskı, kibir, otoriter duruştan yana olanlar kaybetmiştir.

Bu seçim; bu ülkede yaşayan bütün etnikkmlikklerin ve inançların bütün ötekileştirilmişlerin ortak zaferidir.

Emeği sömürülenlerin, ezilenlerin yani solun ortak zaferidir.

Bu seçim demokratik ve çoğulcu bir anayasa isteyenlerin zaferidir.

Bu ülkenin kadınlarının ortak zaferidir.

Ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Seçimin en önemli sonuçlarından biri de AKP kibirli tavrıyla, ‘K

Hiç kimseyi mahcup etmeyecek bir duruş ortaya koyacağız. Bize emaneten oy verenleri gönülden HDP’li yapmak için daha çok çalışacağız.

Bu saat itibariyle Türkiye’de artık Başkanlık tartışaması, diktatötlük tartışması son bulmuştur.

Bu zaferin arkasında bir üst akıl, uluslararası çirkef akıl değil, halk var. Bizler demokratik çözüm ve barış sürecinin arkasında duruken, elbette İmralı’da yürütülenleri de gözlemledik. Bu başarının ortaya çıkmasında Öcalan’ın barış konusundaki kararlı duruşu da etkilidir.

Söz vermiştikl, sözümüzün arkasındayız. AKP ile içerden ve dışardan koalisyon yapmayacağız. 

SIRRI SÜREYYA ÖZDEMİR NE DEMİŞTİ

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada; "Bizim aldığımız oyda bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz. Hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Sağ olsunlar var olsunlar" dedi.
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Önder, 80 milletvekili gibi bir sayı ile Meclis'e girmenin eşiğinde olduklarını dile getirerek; "Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazuun, savaşa karşı barışın zaferidir. Bütün Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

"ALDIĞIMIZ OYDA BİZE EMANET EDİLEN OYLAR OLDUĞU GERÇEĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bütün yurttaşlarımızdan iki ricamız var. Birincisi partimiz bugün kesinlikle kutlama yapmayacak. Sonucu provoke etmek isteyenlerin eline herhangi bir mazeret vermemiz gerekiyor. Diğer ricamız, il, ilçe seçim kurullarını son sonuç açıklanana kadar hiçbir görevlimizin terk etmemesi gerçeğidir. Bizim aldığımız oyda bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz. Hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Sağ olsunlar var olsunlar" diye konuştu. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı