DELİBAL FİLMİ HİNT YAPIMI FİLMİN TAKLİDİ Mİ?

DELİBAL FİLMİ HİNT YAPIMI FİLMİN TAKLİDİ Mİ?

Çağatay Ulusoy’un başrolünde oynadığı Delibal filmi Hint yapımı olan ‘Moonu 3’ filmi ile olan benzerliği ile gündeme bomba gibi düştü. Birebir benzeri olduğu ortaya çıkan film hayal kırıklığı yarattı. Peki; Delibal filmi taklid mi?


Başrollerini Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’yla paylaştığı romantik film Delibal’ın, Hint yapımı olan ve bir hayli beğeni toplayan Moonu 3 filmiyle benzerliği tartışılıyor.  

Barış ve Füsun’un üniversite aşklarını anlatan filmin senaristliğini Yıldırım Türker yapıyor. İkilinin arasında geçen aşk izleyenleri bir yandan büyülerken diğer taraftan göz yaşları içinde bırakıyor.

İzleyenler Benzerliğin Farkına Hemen Varıyor

Delibal filminin öyküsünün  ile olan benzerliği izleyenlerin gözünden kaçmadı. Çıktığı tarihten bu yana çok sevilen Hint filmi oldukça büyük bir başarı gösterdi. İki film arasındaki benzerlikler saymakla bitmiyor. İzleyenleri şoke eden benzerlikler büyük bir tartışmaya yol açtı. Filmin birebir taklit edildiğine yönelik haberler günden güne artarken tartışmalar uzun bir süre bitmeyecek gibi duruyor.

Ay Yapım’dan Açıklama

Basında çıkan haberlere tepkisiz kalamayan şirket yetkilileri açıklamada bulundu. Ay Yapım’dan gelen açıklama şu şekilde ;

Delibal künyesinde yazdığı gibi uyarlama bir senaryodur ve bu bilgi galada verilen röportajlarla dile getirilmiştir. Dünyada örneklerinde olduğu gibi bu film de uyarlama bir filmdir ve uyarlanana olan benzerliği elbet olacaktır. 

DELİBAL FİLM FRAGMANI

Kaynak:Haber Kaynağı