"DEFALARCA FARKLI ADAMLARA SATILDIM... 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZ ETTİLER"

"DEFALARCA FARKLI ADAMLARA SATILDIM... 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZ ETTİLER"

Iraklı fotoğraf sanatçısı Seivan Salim, IŞİD tarafından seks kölesi olarak alıkonan ancak daha sonra örgütün elinden kaçmayı başaran Yezidi kadınları, ‘masumiyet ve saflığın simgesi’ olarak adlandırılan Yezidi geleneksel gelinliğiyle fotoğrafladı. Yaşları

‘Bombalanarak ölmek istedim’
 
NASIRA, (18) SİNCAR: 11 ay tutsak kaldı. “Uçaklar şehrin üzerinden geçtiğinde üzerimize bomba yağdırmaları için dua ediyordum. IŞİD tarafından öldürülmektense böyle ölmeyi tercih ederim. Gerçekten çok vahşice davranıyorlardı”
 
‘Farklı adamlara sürekli satıldım’
 
ROOBA, (28) SİNCAR: 10 ay tutsak kaldı. “Bir keresinde biri onunla evlenmemi istedi. Reddedince de odada duran bıçak, silah ve ipi göstererek, “seni üçüyle birden öldürürüm” dedi. Daha sonra da dövdü. Defalarca farklı adamlara satıldım”
 
‘Hamile kaldım çocuğum kayıp’
 
SEYHAN, (30) SİNCAR: 10 ay tutsak kaldı. “Hamile kaldım ve 8 aylık hamileyken kaçtım. Çocuk doğana kadar Türkiye’deydim. Daha sonra Kuzey Irak’a geri döndüm, bebeği yanımda getiremedim. Çocuğumun nerede olduğunu hala bilmiyorum”
 
‘Hayvan gibi davrandılar’
 
AZHİN, (22) SİNCAR: 11 ay tutsak kaldı. “Bir dönem Rakka’da bir hapishanede tutuldum. Orada gerçekten hayvan gibi davranıyorlardı. Her gece 6 kez tecavüze uğruyordum. Kollarımı ve bacaklarımı bağlıyorlardı”
 
'12 yaşında çocuğa tecavüz ettiler'
 
QALIYA, (21) SİNCAR: 4 ay tutsak kaldı. “Bir kere kaçmayı denedim, yakalandım. Kırbaçlamaya başladılar. Sonra da kablolarla vurdular. Birisi bacaklarımdan tavandaki pervaneye astı ve tekrar vurmaya başladı. Bana cezamın üç gün süreceğini ve bu süre içinde hiçbir şey yemeyip içmeyeceğimi söyledi. Bir daha kaçarsam beni iki arabaya bağlayıp ikiye böleceğini söyledi. Ayrıca 12 yaşında bir çocuğa tecavüz ettiler”

Kaynak:Haber Kaynağı