Dedi mi, demedi mi?

Dedi mi, demedi mi?

Mehmet ÖZER

2014 yılının Mart ayında gerçekleşecek yerel seçim öncesinde partiler hareketlendi. Bazı parti yöneticileri istifalarını verip belediye başkanlığı için aday adaylıklarını açıklamaya başladı. Bu arada kulislerden gelen bilgilere göre, bir milletvekilinin "Eğer partide istediklerim yerine getirilmezse çeker giderim," dediği konuşuluyor. Araştırmalarımızda bu iddiaların odak noktasının CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan olduğunu ortaya çıkardı.

Edirne Hudut gazetesinden Murat Savaş gazetesinde bu habere yer verdi. Hem Murat Savaş'ı hem de Recep Gürkan'ı arayıp, iddiaları sorduk. Recep Gürkan iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Murat Savaş haberinin doğruluğu konusunda ısrarcı oldu. Hatta Murat Savaş, "Eğer bu iddialarımız doğru değilse, aksini kanıtlarsa, gidip savcılığa suç duyurusunda bulunsun," sözlerini sarf etti.
Edirne Milletvekili Recep Gürkan, 2004 yılındaki yerel seçimlerde AKP yerel seçim koordinasyonluğu görevinde bulunmuştu. Daha önce de CHP Milletvekili Necdet Budak'ın AKP'den aday olması, Edirne'nin yine gündeme gelmesine neden oldu.