De ki Militan Kafasını Kırmak mı Gerek

De ki Militan Kafasını Kırmak mı Gerek

İstanbul Valisi'nin "marjinal militan" ilan ettiği Dilan ALp'in Çobançeşme İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Böylelikle Başbakan'ın "imam hatip okullarında terörist yetişmediği" savı kendi valisi tarafından tekzip edilmiş oldu.


İstanbul Valisi’nin “marjinal militan” ilan ettiği Dilan Alp’in imam hatip lisesinde okuduğu ortaya çıktı. Böylelikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “imam hatip okullarında terörist yetişmediği” savı kendi valisi tarafından tekzip edilmiş oldu.
1 Mayıs kutlamaları sırasında başına atılan gaz bombasının yarattığı tahribat nedeniyle yoğun bakımda tedavide olan ve henüz hayati tehlikeyi atlatamamış bulunan Dilan Alp’in babası Ali Alp’in Hürriyet gazeteinden Yalçın Doğan’a verdiği bilgiye göre, kızı Dilan haksızlıklara karşı gelmek için törenlere katılmış.

Dilan’ın babası Ali Alp’in en ağırına giden ise, İstanbul Valisi Avni Mutlu’nun kızı için “marjinal militan” demesi olmuş. Dilan’ın raporunda “kafasına yakın mesafeden bomba atılmış, ağır darp var,” cümlesinin bulunduğunu belirten baba Dilan, valinin “Fekalade orantılı güç kullandık,” sözlerine de içerlemiş.

Yoğun bakımda uyutularak bekletilen ve tedavisi süren Dilan Alp’i hükümetten, valilikten veya emniyetten hiç kimsenin aramadığını belirten Ali Alp, kızının 17 yaşında olduğunu ve Çobançeşme İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirtmiş.

Burada mutlaka eklemek gerekiyor ve İstanbul Valisi Avni Mutlu’ya da sormak gerekiyor tüm AKP hükümeti ile birlikte: “De ki militan, kafasını kırmak zorunda mıydınız?”