Dayakçı belediye başkanına hapis cezası!

Dayakçı belediye başkanına hapis cezası!

ZONGULDAK merkeze bağlı Çatalağzı Belde Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Hasan Cinoğlu'nu dövdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Alim, 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını

19 Mayıs 2012'de meydana gelen olayda, Çatalağız Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ve aynı zamanda Genel-İş Sendikası işyeri temsilcisi olan Hasan Cinoğlu, iddiaya göre iş kazası geçirmesine rağmen kendisinin sürekli ağır işlere verilmesi nedeniyle daha önce aralarında husumet bulunan Belediye Başkanı Mehmet Alim'i, akşam 21.30 sıralarında cep telefonundan arayarak tartıştı.

Başkan Alim de koruması Mehmet T., itfaiye personeli Süleyman K. ve İbrahim Ö.'yü de alarak belediyeye ait resmi araçla Cinoğlu'nun içinde bulunduğu aracın önünü kesti. Akaryakıt istasyonunda araçtan inen Cinoğlu, Başkan Alim ve yanındaki 3 kişiden aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle yere yığılırken, dayak olayı istasyonun güvenlik kameralarına yansıdı. Olay sonrası Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Cinoğlu'na, 20 gün iş göremez raporu verildi.

Soruşturma sonunda Başkan Alim ve yanındaki 3 kişi hakkında, 'Basit yaralama' suçlamasıyla dava açıldı. Zonguldak 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Başkan Alim, Cinoğlu'nun telefonda kendisine küfür ve hakaret ettiğini, konuşmak için yanına gittiğinde ise aynı şekilde küfür edip yumruk attığını, elinde de bıçak olduğunu ileri sürdü.

Güvenlik kamera görüntülerini de inceleyen mahkeme, Belediye Başkanı Mehmet Alim'e 3 ay 22 gün, diğer sanıklardan Süleyman K. ve Mehmet T.'ye 3 ay 10'nar gün hapis cezası verirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. İbrahim Ö.'ye ise 4 ay hapis cezası verilerek, hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Mahkeme, Belediye Başkanı Mehmet Alim'e küfür ederek hakarette bulunduğu iddiasıyla da Hasan Cinoğlu'na bin 500 lira adli para cezası verirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.