DAVUTOĞLU'NUN DOĞAN GURUBUNA % 52 ÖFKESİ

DAVUTOĞLU'NUN DOĞAN GURUBUNA % 52 ÖFKESİ

Mısır'ın Erdoğan'ı olarak anılan ve tüm dünyada sadece AKP, ve bir kaç Arap ülkesi tarafından savunulan Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi tartışmalara neden oldu.

Erdoğan'ın ilk tepkisi Sarıgazi'de yaptığı seçim çalışması sırasında geldi. Erdoğan "% 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nı idama mahkum ettiler" diye tepki verirken, Doğan gurubunun Erdoğan'ın ağzından attığı bu başlığa Davutoğlu büyük tepki gösterdi. Davutoğluna göre Seçilmiş bir başbakan ya da cumhurbaşkanı hiç bir şekilde yargılanamz. Astığı astık kestiği kestiktir.

SEÇİLENLER NE YAPARLARSA YAPSINLAR YARGILANAMAZLARMIŞ

 Söylemek istediğinizi net söyleyin diye AKP yanlısı yayın yapmayan medyaya yüklenen Davutoğlu AKP Yargısının senelerce içerde yatırdığı insanları ani bir yargılama ile salıverme olaylarını unutarak "Seçilmiş başbakan ve Cumhurbaşkanı yargılanamaz" diyerek seçilmişlerin yargılamanın dışına çıkarttı. Sadece Diktatörlükle yönetilen ülkelerde seçilmiş olanların yargılanmadığını unutarak demokrasiden söz eden Başbakana AKP'nin istediği haberleri yapmayan medyadan sert tepki geldi. İşte Cumhuriyetin ilgili haberi.

SEÇİLENLER HER TÜRLÜ SUÇU İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜNE Mİ SAHİPLER ?

Mısır'da idam cezasına mahkum olan Muhammed Mursi ile ilgili konuşan Davutoğlu, Doğan Medya Grubuna attığı başlık için sert sözlerle yüklendi. Davutoğlu, "Bu topraklarda hiçbir cumhurbaşkanı ve başbakan muhakeme edilemeyecek mahkeme önüne çıkarılamayacak" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Ben ilim adamlığı dönemimde hep hayal etmişimdir, Bursa’da yaşasam da her sabah şafağı Ulu Cami’de hissetsem…

Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi idama mahkum edildi. Türkiye’de 55 yıl önce yaşanan bir zillet şimdi Mısır’da tekrar ediliyor. Türkiye’de bugün Doğan medyasının internet sayfası manşeti ne biliyor musunuz: Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu. Ne demek istiyorlar. Kast ettikleri Türkiye’de 52 ile cumhurbaşkanı olan Erdoğan’sa bilsinler ki bu topraklarda seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Hiçbir cumhurbaşkanı ve başbakan muhakeme edilemeyecek mahkeme önüne çıkarılamayacak. Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler Bursa’nın bu medyasından ders alsınlar

SEÇİLDİKTEN SONRA ASTIĞI ASTIK KESTİĞİ KESTİ Mİ OLUYOR ?

Eğer kaderde şehadet gibi ulu bir makam varsa biz bir an bile durmaz o makama yürürüz. Korkmayız. Mutlaka milli iradeye sahip çıkacağız

12 yıl içinde bizi bir çok kez durdurmaya çalıştılar. Tam Mısır’da darbe olmadan bir ay önce Türkiye’de gezi provokasyonları yaptılar. 10-12 ağacın yer değiştirmesini bahane ettiler ve şehirlerimizi şiddete, talana muduçar etiler.

Türkiye’de başaramayınca bir ay sonra Mısır’da darbe oldu. Türkiye’de de aynısını yapmak istediler. Gezi sebebiyle Türkiye aleyhine, cumhurbaşkanımız aleyhine bütün uluslararası medya harekete geçirildi. Ama karşılarında teslim olanlar yoktu. Uludağ gibi duran Ak Parti vardı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa'da skandal bir konuşmaya imza attı. Davutoğlu konuşmasında hukuk ve yargıyı hiçe saydı.

% 52 OY ALAN YARGININ ÜSTÜNDE Mİ OLUYOR

Şimdi Doğan medyası utanmadan manşet atıyorlar. Yüzde 52 millet oyuyla seçilen Mursi'ye idam cezası diye... Neyi söylemek istiyorsanız mertçe söyleyin.

Biz AK Parti iktidarı milletle devleti barıştırdık. Önce bunu Adnan Menderes rahmetli yaptı. Ezanla başlamak üzere. Onu cezalandırdılar. Gezi olayları başarısız olunca bu sefer 17-25 Aralık olaylarını çıkardılar. Karargahını Pensilvanya’da kuran bir örgüt, yurtdışındaki işbirlikçilerle Türkiye’de iktidar değişimine yöneldiler. İddianamede dönemin başbakanı diye yazdılar. Bir sene geçti. Erdoğan cumhurbaşkanı. Engelleyebildiler mi? İddianameyi yazanlarsa dönemin savcıları oldular.

Kaynak:Haber Kaynağı