DAVUTOĞLU'NUN BAŞBAKANLIĞI BİTİYOR

DAVUTOĞLU'NUN BAŞBAKANLIĞI BİTİYOR

NTV'de yayınlanan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli "Davul boynunda tokmak başka yerde" diyerek başbakanlığını eleştirdiği Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığının ömrü çok kısa olacak. yetkilerini yasal düzenleme ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl kullanmaya başlayacağını AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım açıkladı. Cumhuriyette yer alan habere göre,Yıldırım NTV'de yayınlanan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını söyledi.

ERDOĞAN KABİNEYE BAŞKANLIK ETMEYE BAŞLAYACAK

NTV'ye konuşan Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname. 2015’te kabineye başkanlık etmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

image001603.jpg

Binali Yıldırım: Cumhurbaşkanı 2015'ten itibaren kabineye başkanlık edecek 

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

“İNSAN, ZAMAN VE PARA KAYBETTİK”

Çözüm süreci esasında ülkemizde 77 milyonun birliği, beraberliği, kardeşliği, toplumsal barışın ve ülke refahının olmazsa olmaz şartıdır. 40 yıl çeşitli yöntemlerle terörle mücadele edildi. 40 bin insanımız kayboldu 400 milyar dolarlık bir maliyetten bahsediliyor. Eğer biz bu 400 milyarı bu anlamsız savaş için harcamasaydık ülkenin kalkınması için kullansaydık Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane, GAP projesi gibi 13 projeyi ülkemize kazandırmış olacaktık. 40 binden fazla masum can yok olmuş. İnsan zaman ve para kaybettik elde var sıfır. Sayın cumhurbaşkanımız Cumhuriyet tarihinde kimsenin alamayacağı bir risk aldı bu işi çözmemiz lazım dedi. Bu iş insanları vurmakla elleri yumrukları sıkmakla olmaz, avuçları açıp kucaklaşmakla olur dedi ve bir inisiyatif başlattı.

ÖLEN FALAN YOK

Allaha şükür ölen yiten yok ufak tekil olaylar dışında süreç iyi gidiyor. Bu sürecin başarıya ulaşması bir mecburiyet. Hem doğuda hem batıda huzurun barışın daim olması için ülkemizin büyük Atatürk’ün gösterdiği Cumhuriyetimizin 100.yılına birlikte ulaşmak için bütün kesimlerin Türk, Kürt, Laz, Çerkez rengimize tenimize, zikrimize bakmadan ortak Türkiye; kalkınmış, büyümüş, Türkiye etrafından toparlanmamız lazım. Bu kolay bir iş değil İRA’yı ETA’yı hatırlayalım 10 yıllar sürdü süreçleri. Cumhuriyet öncesine dayanan bastırılmış bir takım konuların hemen bir iki yılda çözülmesi çok iyimserlik olur. Burada bu işi siyasetin üzerinde tutmamız lazım.

DEMİRTAŞ BEYANAT VERDİ 40'TAN FAZLA İNSAN ÖLDÜ

Günübirlik siyaset çıkarma hevesinde olursak, mesajlar sık sık tekrarlanırsa bu süreç zarar görür. 6-7 Ekim’de bunu çok net gördük. Sayın Demirtaş çıktı bir beyanat verdi ve ortalık kan gölüne döndü 40’tan fazla masum insan hayatını kaybetti. Şimdi bu biraz toparlandı.

“ÇÖZÜME ODAKLANMALI”

 Sorumluluğu asla ve asla gözden kaçırmamak lazım. Bu sorumluluk bu işin öncülüğünü yapan ve siyaseten bizimle muhatap olan insanlara ait. Yani HDP’ye ait. Kendi içlerinde değişik yerlerle konuşuyorlar ama neticede siyasetin muhatabı onlar. Bu arkadaşlarımız işin çözümüne odaklanmalı kısa vadeli siyasi hesaplar içine girip süreci baltalamamalılar diye düşünüyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı