DAVUTOĞL'UNDAN URFA'DA ŞEHİT OLAN 3 ASKER AÇIKLAMASI

DAVUTOĞL'UNDAN URFA'DA ŞEHİT OLAN 3 ASKER AÇIKLAMASI

Polanya'dan Malezya'da ki Genel Kurmay başkanını arayarak Urfa'da ki olay hakkında bilgi alan Davutoğlu Türk gazetecileri açıklama yaptı

Başbakan Davutoğlu Ceylanpınar'da hayatını kaybeden 3 askerle ilgili konuştu: Herhangi bir saldırı söz konusu değil

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi'nde nöbet tutan üç askerin şehit olmasıyla ilgili konuştu. Varşova'da kaldığı otelde Türk Gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, dün gece olaya müteakip İçişleri Bakanından bilgi aldığını söyledi. Davutoğlu, Varşova'dan Malezya'da olan Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'i  telefon ile arayıp, bilgi aldıktan sonra Türk vatandaşlarına Ceylanpınar'da ki olayın ayrıntılarına dair bilgi verdi. İşte ayrıntılar.

GENELKURMAY BAŞKANI İLE MALEZYA'DAN GÖRÜŞTÜK

"Sayın Genelkurmay Başkanımızla Malezya'dan görüştük. Kara Kuvvetleri Komutanımızla görüştük. Olay aydınlanmış görünüyor. Maalesef 3 askerimiz şehit oldu. Eldeki bütün bulgular, bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında, mesajlaşma sırasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle, ortaya çıkan bir tablo. Herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil.

BİR CİNNET SONUCU GERÇEKLEŞMİŞ

Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne sebeple olursa olsun, görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimi iletiyorum" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı