DAVUTOĞLU'NDAN RUSYA'YA İLGİNÇ MESAJ

DAVUTOĞLU'NDAN RUSYA'YA İLGİNÇ MESAJ

Kremlin'den 1 saat önce yapılan "Putin Erdoğan ile görüşmeyecek" açıklamasınına rdından Davutoğlu'ndan ilginç bir çıkış geldi

Brüksel’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Erdoğan ile görüşmek istemeyen Putin'e göndermede bulunan Davutoğlu hem her " Her seviyede görüşmeye hazırız" dedi hem de " özür dilemeyiz " mesajı gönderdi.

ERDOĞAN'I İSTEMİYORSANIZ BENLE GÖRÜŞÜN

Diplomatik kaynaklar Davutolu'nun bu açıklamasının " Erdoğan ile görüşmeyecekseniz benle görüşün" mesajı anlamına geldiğini söylüyorlar. Öte yandan Nato genel sekreterinin açıklamasında " Gerili azatmalıyız" sözleri dikkat çekti

HER SEVİYEDE KONUŞMAYA HAZIRIZ

Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Davutoğlu, “Her seviyede Rusya ile konuşmaya hazırız” dedi. Hava sahasını koruduğu için Türkiye’nin suçlanamayacağını söyleyen Davutoğlu, “Hiçbir ülke bizden özür dilememizi beklemesin” diye konuştu.

SAVUNMA AMAÇLI

NATO’nun verdiği destek için teşekkür eden Davutoğlu, “Bizim eylemimiz savunma amaçlı” dedi. Türkiye-Suriye sınırının aynı zamanda NATO sınırı olduğunu belirten Davutoğlu, “Hepimiz IŞİD’e karşı savaşıyoruz. Rusya’da bizim ulusal kaygılarımızı bilmeli” dedi. “Rusya tepkilerini gözden geçirmeli, ordumuz görevini yerine getirdi” şeklinde konuşan Davutoğlu, “Onurlu bir ülkenin Başbakan’ı olarak söylüyorum, hava sahasını korumak bir hak değil, bir görevdir” dedi.

GERİLİMİ AZALTMALIYIZ

NATO Genel sekreteri Stoltenberg, Türkiye’nin önemli bir müttefik olduğunu söyleyerek, “Türkiye NATO ile ilgili yeterince bilgi paylaştı” dedi. Türkiye’nin toprağını savunma hakkı olduğunu vurgulayan Stoltenberg “Şu anda odaklanılması gereken şey gerilim azaltılması, tansiyonunun düşürülmesi” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı