DAVUTOĞLU'NDAN "PARALEL YAPIYA " ŞOK SUÇ

DAVUTOĞLU'NDAN "PARALEL YAPIYA " ŞOK SUÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşması ardından Davutoğlu'da "paralel yapı" adı ile andığı cemaate kriminal suçlar işlemişler imasında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir Valiliği'ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu "isim vermeden" cemaati adi suç işlemekle suçladı. İşte ayrıntılar.

YARGI SÜRECİ BİTMEDEN KANAAT BİLDİREMEYİZ

Davutoğlu'nun soruya yanıt verirken hem "kriminal suçlara bulaşmaları sözkonusu" deyip hemde, "yargı sürecinde kanaat bildirmem doğru olmaz " demsi dikkatlerden kaçmadı.İşte o soru ve yanıtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralel yapıya ilişkin açıklamaları sorulan Davutoğlu, "Türkiye'de sivil toplum görünümü altında faaliyet göstermekle birlikte diğer taraftan da son derece illegal ya da toplum huzurunu bozacak, kriminal nitelikte olaylara bulaşmalar söz konusu. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar var. Yargı sürecini ilgilendirdiği için bizim doğrudan şu anda bir detay vermemiz ya da bir kanaat beyan etmemiz doğru değil ama bu çerçevede detaylı yürütülen soruşturma ve yargı süreçleri olduğunu ifade edebilirim" dedi.

"TOPLUM HUZURUNU BOZACAK OLAYLARA BULAŞMALAR SÖZ KONUSU""

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paralel yapıya yönelik açıklamaları sorulan Davutoğlu, "Süregelen soruşturmalar, yürüyen bir yargı süreci var. Yargıda şu an olan bir süreç olması bağlamında detaylara girmemiz doğru değil. Ancak Türkiye'de sivil toplum görünümü altında faaliyet göstermekle birlikte diğer taraftan da son derece illegal ya da toplum huzurunu bozacak, kriminal nitelikte olaylara bulaşmalar söz konusu. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar var. Yargı sürecini ilgilendirdiği için bizim doğrudan şu anda bir detay vermemiz ya da bir kanaat beyan etmemiz doğru değil ama bu çerçevede detaylı yürütülen soruşturma ve yargı süreçleri olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı