DAVUTOĞLU’NDAN KÜFLENMİŞ ESPİRİ

DAVUTOĞLU’NDAN KÜFLENMİŞ ESPİRİ

Türkçe anlamayanlar için…

Başbakan Davutoğlu Kıbrıs’taki konuşmasının bir bölümünü ‘uluslararası kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi’ amacıyla İngilizce olarak yaptı.

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi:

‘Aslında ne yazık ki, özellikle uluslararası medyada Suriye'deki yabacı güçler konusunda çok fazla yanlış bilgilendirme var. Suriye krizinin başlarından bu yana insani nedenlerden ötürü Türkiye sınırı zaten açılacaktı, çünkü Suriyeliler bizim misafirlerimiz ve tarihsel olarak da bizim kardeşimiz. Şu anda neredeyse 1,2 milyon Suriyeliyi sığınmacıyı ülkemizde misafir ediyoruz. Şu ana kadar bu konuyla ilgili 4 milyon dolar civarında bir para harcadık ve bu harcama şu anda da devam ediyor. Bunu söylüyorum çünkü bizim sınırımız insanı sebeplerden ötürü açık olmalı, Ortadoğu krizinde bu konuda bir şey yapmamalarına rağmen Türkiye’yi suçlayan bir uluslararası kamuoyu var. Eğer sınırımızı kapamış olsaydık bu gün bu insanlardan çoğu ölmüş olacaktı ve Suriye’de çok daha büyük bir trajedi yaşanacaktı.

Türkiye, Suriye’deki yabancı savaşçıları önlemek için herşeyi yaptı ve yapıyor. Bunu dünyadaki bütün istihbarat servisleri bizden daha iyi biliyor. Suriye’de Türk asıllı ve Avrupa'dan bölgeye gitmiş olan çok fazla insan var ve biz bu konuda iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve buna hazırız. Fakat dış basındaki Türkiye’yi suçlayan yanlış bilgilendirmeler yüzünden bu zorlaşıyor. Herkes biliyor ki Suriye’deki katliamın bütün sorumlusu kendi insanları öldüren, radikalleşmenin önünü açan ve IŞİD yapılanmasının başlarında buna yol açan Esad rejimidir. Bu krizin başlarında, uluslararası toplum bu katliamı durdurabilecek iradeyi gösteremedi ve Iraklı ve Suriyeli vatandaşlarla böyle bir birlik gösteremedi. Türkiye asla herhangi bir radikal harekete tolerans göstermez ve hangi biçimde hangi etnik guruba ait olursa olsun, bölgedeki bu radikal güçleri engellemek için mümkün olan her şeyi yapacaktır.’

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı