DAVUTOĞLU'NDAN İLGİNÇ KOALİSYON MESAJI

DAVUTOĞLU'NDAN İLGİNÇ KOALİSYON MESAJI

Başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere hükumet dışı tartışmalara girmeyeceğiz.

Davutoğlu koalisyon görüşmelerine başlamaya saatler kala duygusal bir açıklama yaparak siyasi partilere mesaj gönderdi. Hükumet kurma görevi aldığı gün ve öncesinde yaptığı açıklamaları tekrarlayan Davutoğlu yine " Hiç bir ön koşulumuz ve şartımız yoktur" sözlerini tekrar etti. Önemli bir detay ise açıklamaya damga vurdu.

"TÜM ANA KONULARI GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ AMA"

Hiçbir önyargı ve önkabulümüz yok. Hiçbir ön şartımız da yok. Bütün ana konuları görüşmeye hazırız. Ama hükümet dışı tartışmalara da girmeyeceğiz. Başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere, İnşallah yeni hükümeti kurarız. Bayram öncesinde millete güzel haber vermek ve çifte bayram için Çarşamba gününe kadar 3 partiyle de görüşmelerimizi yapacağız.

BOŞNAK ANISI

Davutoğlu, “Hayatım boyunca siyasi ya da ilmi kimliğimle hiç unutamadığım iki göz gözlerimle buluştu ve seslendi bana. Baktım 79 yaşında Boşnak bir anne. Ve tanımıştı. Elimi tuttu dualar etti. ‘Allah Türkiye’ye güç ve kudret versin. Allah Türkiye’yi bizden eksik etmesin.”

DUYGUSAL KONUŞMA

“Gözlerimizden yaşlar boşandı. 3 oğlunu şehit vermişti Srebrenitsa’da. Sonra kızını gördük anlattı yaşananları. Keşke evime gelebilseniz dedi. Yürüyerek evine kadar gittik. Evinin üzerinde hâlâ şarapnel izi vardı. Şu evin sahibinin 2 oğlunu öldürdüler, şu evdeki herkesi öldürdüler diye komşularını anlattı.”

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Başbakan Davutoğlu, “İntikam hisleriyle yoğrulan, intikam hisleriyle  yeni katliamlara yönelenlere karşı Türkiye her zamankinden daha fazla güçlü olmak  zorundadır. Türkiye her zamankinden daha onurlu başı daha dik olmak zorundadır.  Etrafımızda tarihin hesabını görmek isteyenlere karşı hiçbir zaman başımızın eğilmemesi için hiçbir zaman gelecek nesillere herhangi bir zilleti bırakmamak  için gece gündüz çalışmak zorundayız” diye konuşmasına devam etti

SİYASİ PARTİLERE MESAJ

Davutoğlu, “Buradan bütün siyasi partilerimize seslenmek  istiyorum. Ben onların misafiri olduğum her anda siyasi nezaket, siyasi basiret ve feraset duyguları içinde götüreceğimiz bütün teklifleri, düşüncelerimizi, kanaatlerimizi açık yüreklilikle ve bu ülkenin sadece başbakanlık görevini,  sorumluluğunu almış bir vatandaş olarak değil, bütün diğer vatandaşlarıyla eşit haklara sahip, bu ülkeye en derinden aidiyet hisseden bir kardeşiniz olarak  bunları konuşacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı