DAVUTOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A İLGİNÇ MESAJ

DAVUTOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A İLGİNÇ MESAJ

Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyetin Banja Luka'ya özel uçak "ANA" yerine Türk Hava Yolları (THY)'na ait kiralık tarifeli uçakla gitmesi dikkat çekti.

ÖZEL UÇAK "ANA" YERİNE THY UÇAĞI


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Bosna Hersek'e sembolik değeri çok yüksek olan bir ziyaret için gidildiğini belirterek, "Artık 90'lı yılların aksine Bosna Hersek'in arkasında dağ gibi duracak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimiz her zaman var olacak" dedi. 

Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyetin Banja Luka'ya özel uçak "ANA" yerine Türk Hava Yolları (THY)'na ait kiralık tarifeli uçakla gitmesi dikkat çekti.


"MÜHÜR NİTELİĞİNDEKİ TARİHİ ESERLER BİRER BİRER YIKILDI"


Başbakan Davutoğlu, Banja Luka'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Dost ve kardeş ülke olarak bahsettiği Bosna Hersek'te Ferhadiye Camii'nin açılışına katılacağını kaydeden Davutoğlu, "Bugün bizim içim sembolik değeri çok yüksek olan bir ziyaret için Bosna Hersek'e gidiyoruz. Bosna Hersek, dost ve kardeş ülkedir. Kardeşlerimizin olduğu, büyük acılar yaşamış bir ülkeden bahsediyoruz. O savaş, soykırım, hüzün yıllarında sadece Boşnak kardeşlerimiz katledilmedi. Bizim oraya vurduğumuz mühür niteliğindeki tarihi eserler birer birer yıkıldı. Tarih yerle bir edilmeye çalışıldı. Mostar Köprüsü bizim dönemimizde tekrar ihya ve inşa edilerek hizmete girdi. Bugün inşallah 23 yıl sonra tekrar ezan sesiyle buluşacak olan Banja Luka'daki Ferhadiye Camii ve Alaca Camii bizim girişimlerimizle Türkiye'nin katkılarıyla tekrar ayağa kalkıyor" diye konuştu.


"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BOSNA HERSEK'İN ARKASINDA DAĞ GİBİ DURACAK"


Bosna Hersek'te Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp Üyesi Mladen Ivaniç'le görüşeceğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Ferhadiye Camii'nin ayağa kalkması Balkanlar'daki evlad-ı fatihan mirasının ayağa kalkması anlamına gelir. Siyasetimizin özü de felsefesi de temeli de bugünkü bu sembolik açıdan çok önem taşıyan camimizin açılışıyla tecessüm ediyor. Artık 90'lı yılların aksine Bosna Hersek'in arkasında dağ gibi duracak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimiz her zaman var olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı