Davutoğlu'na kebapçı önünde sendikacı tepkisi

Davutoğlu'na kebapçı önünde sendikacı tepkisi

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bursa'da iskender kebabı yemek için girdiği kebapçıda beklerken, kebapçının önüne gelen Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, "Ben 15 yıldır buradan geçiyorum. Bir kez yiyemedim. Sayın Bakan'a afiyet olsun. Ama memur da yesin" diye bağırdı. Bakan Davutoğlu bu sözleri duymazken, polisler Orhan Avcı'yı buradan uzaklaştırdı.

Ak Parti Bursa İl Teşkilatı'nın Crowne Plaza Otel'de düzenlediği hizmet içi eğitim programına katılmak üzere bugün eşi Sare Davutoğlu ile birlikte uçakla Bursa'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kebapçıya giderek iskender kebap yemek istedi. Bakan Davutoğlu ve eşi kebapçıda siparişi verilen kebabı beklerken, kebapçının önüne gelen Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, "Ben 15 yıldır buradan geçiyorum. Bir kez iskender yiyemedim. Sayın bakana afiyet olsun. Ama memur da yesin" diye bağırdı. Çevrede önlem alan polisler tarafından uzaklaştırılan Avcı, hükümetin postacıların yıpranma hakkını vermediğini söyledi. Avcı, ekip otosuna bindirilip götürülürken, "Ben sıkıntımızı anlatmak istiyorum. Aldığımız ücretlerin yetersiz olduğunu söylemek istiyorum. O benim bakanım. Kime sesleneceğim" dedi. 

Sendika Şube Başkanı Orhan Avcı'nın protestosundan haberdar olmayan Bakan Davutoğlu ile eşi, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve eşi ile birlikte birer porsiyon İskender yedi. Bakan Davutoğlu, daha sonra kebapçıda ocağa geçip döner kesti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bursa'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.