DAVUTOĞLU'DAN BİNALİ YILDIRIM'A ŞOK SÖZLER

DAVUTOĞLU'DAN BİNALİ YILDIRIM'A ŞOK SÖZLER

Ne cumhurbaşkanımız ne ben bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde basın önünde ilişkilerin doğası ile ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği açıklaması Binalı Yıldırım'dan gelmişti. O açıklamaya Başbakan Ahmet Davutoğlu yanıt verdi.

BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMASINA ŞOK GÖNDERME

Ak Parti Milletvekili Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na 5 Ocak'ta başkanlık edeceği yönündeki açıklamaları ile kabine toplantılarının iki aylık periyotlar halinde yapılacağı yorumları hatırlatılarak periyodik tablonun kendisini rahatsız edip etmeyeceği sorulan Davutoğlu, "Geçen hafta Meclis görüşmeleri esnasında Kılıçdaroğlu'nun bir ifadesi üzerine de söylediğim gibi cumhurbaşkanımız ile bizim ilişkilerimiz siyasetle başlamadı. diyerek başladığı konuşmasında gerildiği farkedildi. Konuşmasında öfkesini gizlemeye çalıştığı ve zaman zaman teklediği farkedilen Başbakan Davutoğlu'nun Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya fena halde sinirlendiği anlaşılıyor. Siyasi kulislerde Erdoğan'a yakın bazı kişilerin Davutoğlu'nun başbakanlığından rahatsız olduğu ama Erdoğan'a bunu doğrudan söylemek yerine dolaylı yollar tercih ettiklerini ileri sürüyorlar. Davutoğlu konuşmasının  şöyle sürdürdü.

BUNUN DIŞINDA YAPILAN YORUMLARIN ANLAMI YOKTUR.

Siyasetle de sürecek ve bitecek ilişkiler değildir. Doğası gereği tamamıyla ortak bir dava arkadaşlığına ve ortak bir ideale dayanan ilişkilerdir. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı ve başbakanı olarak da devlet geleneği ve anayasal çerçeve içinde ilişkilerimizi tanzim etme konusunda şu ana kadar örnek bir tavır sergiledik. Sergilemeye devam edeceğiz. Hiçkimse bu ilişkilere nüfuz edemez. Ne cumhurbaşkanımız ne ben bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde basın önünde ilişkilerin doğası ile ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar ne zaman atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz. Bunu da gerektiğinde kamuoyuyla paylaşırız. Bunun dışında yapılacak yorumların bir anlamı yoktur" dedi. 

Davutoğlu özetle Binali Yıldırım tarafından gündeme getirilen ve muhalefetinde eleştirilerini alevlendiren açıklamasını "anlamsız" olarak yorumlayarak Yıldırım'a ağır bir göndermeden bulunmuş oldu. Binali Yıldırım'ın bunun altından nasıl kalkacağı merakla bekleniyor. Siyasi çevreler Binali Yıldırım'ın Davutoğlu'nun bu ağır eleştirisini duymazdan geleceğini, ya da "Yanlış anlaşıldım" diyerek geçiştireceğini ileri sürüyorlar. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ardından iktidara yakın bazı sitelerde Başbakan olarak Binali Yıldırım'ın daha şanslı olduğu yönünde haberler yapılmıştı.

BİNALİ YILDIRIM'A BÖYLE GÖNDERDİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı