DAVUTOĞLU'DA BOŞ SALONA KONUŞTU

DAVUTOĞLU'DA BOŞ SALONA KONUŞTU

.Erdoğan'ın BM de bomboş salona konuşarak tüm dünyada haber olmasının ardından Davutoğlu'da kendi evinde boş salonlara boş meydanlara konuşmak zorunda kalıyor.

Salon dolmayınca, dolu görünsün diye boş koltuklar yerden otomatik olarak çıkan platformlar ile kapatıldığı görüldü.Erdoğan'ın BM de bomboş salona konuşarak tüm dünyada haber olmasının ardından Davutoğlu'da kendi evinde boş salonlara boş meydanlara konuşmak zorunda kalıyor. Mitinglerde gazetecilerin az kalabalığı fotoğraflaması engellenirken, salonlarda da bakın nasıl önlemler alınıyor. BM salonunda kimse olmazsa yapacak bir şey kalmıyor, ama Türkiye'de çare tükenmez.

BOŞ KOLTUKLARA İLGİNÇ ÇÖZÜM 

Öte yandan TOBB İstişare Kurulu toplantısında salon dolmayınca, dolu görünsün diye boş koltuklar yerden otomatik olarak çıkan platformlar ile kapatıldığı görüldü. 

YENİDEN İNŞAA EDİLECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıda zarar gören oda temsilcileri üyelerine seslenen Davutoğlu, "Tahrip edilen iş yerleri eskisinden daha iyi hale getirilecek. Kamu otoritesi ve kamu düzeni bir daha sarsılmayacak şekilde korunacak güçlendirilecek" diye konuştu.

YİNE VANDALİZM DEDİ

 Davutoğlu, "Kobani bahane edilerek yapılan bu vandalizmde bu terör faaliyetlerinde 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 polisimiz şehit oldu. Şimdi sormak vaktidir. Hüseyin Hatipoğlu'nun kızı Yaren'in yetim kalmasına sebep olan bu vahşi alçakça saldırılar niye yapıldı? Ahmet Akif'i Sena'yı yetim bırakanlar neyi hedeflediler? Bu yolla Kobani'ye mi yardım ettiler? Suriye'deki zulmü neredeyse kendi halkına karşı yapanlar bilsinler ki Türkiye'yi hiçbir zaman bu kaos sarmalının içine sokamayacaklardır" dedi. 


"DEVLET HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAYA KARARLIDIR"


Davutoğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar kamu düzeni zarara uğramayacaktır. Devlet her türlü tedbiri almaya kararlıdır. Bu konuda en ufak ihmal ve zaaf söz konusu olmayacaktır. Yine şu toplantının kendisi, bölgeden gelen oda sendika temsilcilerimizle şu mesajı veriyoruz, sizler bu odanın sendikaların üyelerini hedef almışsanız, bizde şu mesajı veriyoruz, iş adamlarımızın esnaflarımızın ortak mesajı, bu toplumsal omurganın kırılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz mesajıdır. Nasıl ahi evranın kardeşliği bizim iş ahlakımızın temeliyse, kardeşlik tohumu da ebediyen korunacaktır. AK Parti binalarına yönelik saldırılarla verilmek istenen mesaj, burada sadece tek bir parti egemen olur düşüncesi ise, bilsinler ki Türkiye'nin her bir metrekaresinde siyaset yapmaya hizmet etmeye kararlıyız" diye konuştu. 

"BİR İNŞA VE İHYA DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR, BUNU KİMSE DURDURAMAYACAKTIR" 

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Nasıl dünyanın her yerindeki mazlumlara sahip çıkmışsak, Suriyeli Araplara, Türkmenlere, Kürtlere, Hristiyanlara hepsine yardım eli uzatmaya kararlıyız. Kobani tarihi bir mirastır. oradaki kardeşlerimizin kaderi de bizim kaderimiz de ortaktır. Ancak Suriye'deki olayları bahane ederek kargaşa çıkartmak isteyenlere söylemek istiyorum ki, Kobani'den gelen 200 bin kardeşimize kucak açan biziz. Kobani'den gelen kardeşlerimiz, Türkiye'de bu vandalizmi yapan bu terör mensuplarına sığınmak için gelmediler. İnşallah en kısa zamanda da huzur içinde Suriye'ye geri dönerler. Şimdi bakınız bu tahrip edenler neyi hedef edindiler? Son 12 yılda gerçekleştirdiğimiz atılımları, ekonomik kalkınma projelerini hedef edindiler. Biz iktidara gelene kadar 1987'den beri başlayan ve 46 kez uzatılan OHAL'i kaldıran biziz. DGM'Yi kapatıp EMASYA Protokolünü kapatan biziz. Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırarak özgür siyasetin önünü açan. Türkiye'de 80'li yıllardan kalan acı hatıraları silen biziz. Farklı dil ve lehçelerde kurs açılması müzik dinlenmesi gibi halkları güvenceye kavuşturan biziz. Tutuklu ve hükümlülerle ana dilinde konuşmalarının önünü açanlar biziz. Köye dönüş projesini uygulayan biziz. Bütün bunlar sağlanmışken, çözüm süreciyle bunu ileriye taşımakta kararlıyken, bunu yapanların sadece Kobani değil Türkiye'nin geleceği ve bölgedeki kalkınma hedeflerinin engellenme çabasıdır. Yeni teşvik paketinde, 6'ncı bölge teşvikinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya destek verdik. Bölgeyi yepyeni bir geleceğe açılmaya başlandı. İşte bu vandallar teröristler böyle bir geleceği imha etmek üzere harekete geçtiler. Bizler böyle bir imha projesine karşı dimdik ayakta duracağımızı ifade etmek istiyoruz. Şimdi 61'nci hükümetin programını sunarken, yeni Türkiye vizyonunu ortaya koymuştuk. Bir kez daha bunu paylaşmak istiyorum. Kesinlikle Türkiye 1990'lara geri dönmeyecektir, aksine 2023 hedefleri doğrultusundadır. Bir inşa ve ihya dönemi başlamıştır, bunu kimse durduramayacaktır. Tarihi kardeşliğin ebedi kardeşliğe dönüşmesindeki çabalarımız devam edecektir."

"TAHRİP EDİLEN İŞ YERLERİ ESKİSİNDEN DAHA İYİ HALE GETİRİLECEK"

Davutoğlu, "Kim ne derse desin, hangi terör faaliyetleri yapılırsa yapılsın, çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz. Bu teröristlere karşı şiddet meraklılarına karşı verilecek en güzel cevap birbirimizle dayanışmamızdır ve bir selam kampanyası başlatmamızdır. Buradan bütün halkımıza önümüzdeki günlerde birbirlerine selam vermeleri çağrısında bulunuyorum. Selam bizim dinimizde, ben senden eminim sende benden emin ol demektir. Yolda gördüğünüz bir kardeşinize verdiğiniz selam, o yolda birlikte yürüme iradenizi gösterir. İşyerleri tahrip edilen kardeşlerimiz yarın ilk çalışmalara başladıklarında komşulara selam versinler. Büyükşehirde oturan vatandaşlarımız, komşularının nereden geldiklerine bakmaksızın, kapılarını çalsınlar ve selam olsun size desinler. Bütün işyerleri zarar gören oda temsilcilerimize üyelerimize de sizin üzerinizden bu mesajı iletmek istiyorum. Tahrip edilen iş yerleri eskisinden daha iyi hale getirilecek. Kamu otoritesi ve kamu düzeni bir daha sarsılmayacak şekilde korunacak güçlendirilecek. Bugün bakanlar kurulunda da bir kez daha gözden geçireceğiz. Vatandaşların zararları tazmin edilecek ve ortaya çıkan bir sonuç varsa, eskisinden daha sağlam binalara kavuşturulacaklar. Bizim için çözüm sürecinde tek muhatap millettir. Şimdi kalkınan Türkiye'nin doğu ve güneydoğu Anadolu’da yansımaları da görünmeye başlanacak. Doğu ve Güneydoğu Avrasya’nın en önemli coğrafyalarından birini oluşturur. Akdeniz hazar ve körfezdeki geçiş hatları oradan geçer. Enerji koridorları oradan geçer. Bu coğrafya çok köklü medeniyetleri temsil eder. Bütün önemli enerji ulaştırma koridorları bölgelerimizden geçerek hedeflerine ulaşır. Birileri doğu ve güneydoğuda hesapların içinde olabilir. Bölgenin altyapısını yok etme çalışmalarını yapabilirler. Turistleri korku içinde bırakacak şekilde vandalizmin içinde bırakabilirler. Bunlar tahrip içinde olanlar" dedi. 

HSYK ÜYELİĞİ SEÇİMİ 

Davutoğlu, "HSYK seçimi dolayısıyla yargı mensuplarımızı tebrik etmek istiyorum. Yargının herhangi bir grubun ipoteği altına girmemesi. Dün yargı mensuplarımız bu konudaki en güzel mesajı vermişlerdir. Gerçekleştirdikleri demokratik seçim dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı