DAVUTOĞLU TÜRKİYE'Yİ CİHAN DEVLETİ İLAN ETTİ

DAVUTOĞLU TÜRKİYE'Yİ CİHAN DEVLETİ İLAN ETTİ

Belli ki AKP Erdoğan'ın sarayları ve yolsuzluk konuları üzerinde konuşulmasını istemiyor.

Nevşehir'de az sayıda partili tarafından Osmanlıca pankart ile karşılanan Başbakan Davutoğlu, "Darbelerle hesaplaşacaksan, önce kendi milletvekillerinle hesaplaş" dedi.Davutoğlu son gündem konusu Osmanlıca konusunu Nevşehirde'de uzatmaya devam etti.Belli ki AKP Erdoğan'ın sarayları ve yolsuzluk konuları üzerinde konuşulmasını istemiyor. Davutoğlu konuşmasında önceden hazırlanmış kalabalık tezahüratını daha da coşturmak için hızını alamadı. Türkiye'yi böyle cihan devleti ilan etti. " Bugün sabah Nevşehir’deyiz, biraz sonra Adana’ya geçeceğim. Sizin çocuklarınız, bir cihan devletinin, bu dünyanın küresel bir devleti olacaklar’ dedi

ABARTILMIŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Başbakan Davutoğlu bakanlar ve çok sayıda üst düzey AKP yöneticisinin olmasına karşın Nevşehirde ilginin azlığı dikkatlerden kaçmadı. Büyük paralar harcanmış bayraklar, pankartlar ile coşku yaratılmaya çalışılsa da AKP'li vatandaşlarda coşku göze çarpmadı. İnanılmaz güvenlik önlemleri kongre salonu dışında kimsenin olmamasına yol açtı. Helükopter salonun üzerinde sürekli tur attı.

OSMANLICA PANKARTLAR

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Nevşehir İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin sadece ve sadece milletinden güç aldığını ve hiçbir zaman darbelerden medet ummadığını belirterek, "Biz ayağa kalktık mı herkes bize selam durur’’ dedi. Kongrenin yapıldığı salona Osmanlıca ’Seni seviyoruz güzel insan Ahmet Davutoğlu’ yazılı pankart asıldı.

CİHAN DEVLETİ İLAN ETTİ

Başbakan Davutoğlu, partisinin Nevşehir İl Kongresine katıldı. Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda yapılan kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Ekrem Erdem ve Abdülhamit Gül, milletvekilleri, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kürsüye çıktığı zaman "Selamün Aleyküm’’ diye selam veren gençlere, "Ve Aleyküm Selam’’ karşılığını verdi. Başbakan Davutoğlu, "Madem ki siz beni hoca olarak, öğretmen olarak gördünüz, bizim için her yer okuldur. Madem ki arkamızda böyle maneviyatı yüksek gençlik var, biz hiçbir zorluğun karşısında eğilmeyiz, Allah’ın izniyle. Başbakan olduktan sonra memleketim Konya’ya 1 kez gidebildim, ama Nevşehir’e bu üçüncü gelişim. Bu nedenle Nevşehir’in 4’üncü milletvekiliyim diyorum.

FELAKET SENARYOLARI YAZANLAR

Son 1,5 yıl içerisinde pekçok felaket senaryoları yazanlar oldu. Ama AK Parti kadroları alınlarının aklarıyla bu sıkıntılardan geçti. Rabbimize hamd olsun. Ancak diğer partilere bakıyoruz, böylesine olgun, seviyeli kongreler yapamıyorlar. Türkiye’nin her yerine gittik, hiçbir ayrım gözetmedik. 77 milyon, bir tarağın dişleri gibidir, hiçbir ayrım yapmadık ve yapılmasına da müsaade etmeyiz. Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli, bizim gibi Türkiye’nin her köşesine gidebiliyorlar mı? Gidemiyorlar, onlar Ankara’da siyaset yapıyorlar. Bugün sabah Nevşehir’deyiz, biraz sonra Adana’ya geçeceğim. Sizin çocuklarınız, bir cihan devletinin, bu dünyanın küresel bir devleti olacaklar’’ diye konuştu.

KONGREDE OSMANLICA PANKART

Osmanlıca ders tartışmalarının yapıldığı bugünlerde, salondaki Osmanlıca ’Seni seviyoruz güzel insan Ahmet Davutoğlu’ yazısı dikkat çekti. AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları’nın yazdırdığı öğrenilen pankart, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşma yaptığı kürsünün tam karşısına asıldı.
Konuşmanın ardından Emine Şimşek adlı bir genç kız Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ithafen yazdığı şiirin Osmanlıca metni ile AK Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Yusuf Koçak, Hacı Bektaşi Veli'nin portresinin işli olduğu ve öğütlerinin bulunduğu bir tablo hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı