DAVUTOĞLU SÜREN ÇATIŞMALARIN SUÇLUSUNU AÇIKLADI

DAVUTOĞLU SÜREN ÇATIŞMALARIN SUÇLUSUNU AÇIKLADI

"Bazı unsurlar, provokasyon yapanlar, huzurdan rahatsız olanlar,kaos görüntüsü yaratanlar,olayı abartanlar"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’ da Cizre’deki olayları değerlendirdi. Değerlendirmesinde AKP İktidarının ilk gününden beri meydana gelen her olumsuzluk karşısında bir suçlu arayıp bulan ama bir türkü net olarak o suçluları ortaya çıkaramayan değerlendirmelerden birini daha yaptı. 3 Kişinin öldüğü Cizre olaylarının ayrıntılarına girmeyen başbakan davutoğlu yine sır gibi konuştu. Konuşmasında yine tanım yapmaktan kaçınan Davutoğlu'nun açıklamasında oalylarla ilgili suçladığı unsurların tanımı şöyle.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YU YANGIN YERİNE BUNLAR ÇEVİRMİŞ

Başbakan 3 gündür 3 kişinin ölümü ve bir çok kişinin yaralanması ile ilgili meydana gelen olayların suçluları olarak bunları gösterdi. Açıklamasında  "Bazı unsurlar, provokasyon yapanlar, huzurdan rahatsız olanlar,kaos görüntüsü yaratanlar,olayı abartanlar" şeklinde adlandırdığı bu kavramları sıraladı. Davutoğlu her kimi kast ettiyse bunları yapanları tehdit etmedende duramadı. İşte Davutoğlu'nun 2 gündür verilen bilgilere göre sadece 3 kişinin öldüğü bir çok insanın ateşli silahlar ile ağır yaralandığı, Çizre,Hakkari, Diyarbakır gibi bir çok yerde yaklaşık 3 gündür süren  kanlı eylemler için yaptığı açıklama.

PROVAKSYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ !

Davutoğlu, “Provokasyon ile karşı karşıyayız. Provokasyonlara karşı her türlü tedbir alınacak. Devlet her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Bazı unsurların Cizre’ye girmesine karşı önlemler alındı. Türkiye ateş çemberinin ortasında istikrar ve huzur sağlayıcısı. Türkiye’ deki huzurdan rahatsız olanlar var. Olayı hem provoke edenler var hem de kaos var görüntüsüyle olayı abartanlar var bu da gözümüzden kaçmadı “ dedi.

OLAYIN DİĞER TARAFLARIDA AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR AMA KİM PROVEKE EDİYOR AÇIKLANMIYOR

Meydana gelen olaylarda ölenlerin tarafları olan Hüda-par ve PKK yanlısı partiler ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda olayın hep provakasyon olduğundan söz ettiler. Davutoğlu ile neredeyse aynı açıklamayaı yapan tarafların sözcüleri meydana gelen olayların provakasyon ve sürecin gerçekleşmesini istemeyen unsurlar olarak tanımladılar. Güneydoğu'da daha öncede meydan gelen ve bir çok asker ya da polisin canına mal olan olaylar içinde aynı sözleri söyleyen tarafların bahsettikleri provakatörlerin kim olduğunu, süreci kimin aksatmak için bu işlere kalkışıp kan döktüğünü bir türlü açıklayamamaları ise merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı