DAVUTOĞLU ŞİMDİ NE YAPACAK

DAVUTOĞLU ŞİMDİ NE YAPACAK

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından başlayan Davutoğlu gerginliğinde geçen hafta yaşanan zirve durulmuş görünüyor. Saray'da gerçekleşen 8 saatlik Bakanlar Kurulu toplantısında neler yaşandı, istifa ettiği ileri sürülen Davutoğlu ikna edildi mi?

Erdoğan ile davutoğlu arasında zirveye çıkan çatışmadan muhalif kesimler her zaman olduğu gibi hemen umuda kapıldılar.

AKP İÇERİSNDE Kİ RAHATSIZLAR

Erdoğan'ın "tek adam benim ihtirasını" tehlikeli gidişata yoran tüm muhalif kesim ve AKP içerisinde azınsanmayacak olan" rahatsızlar" ile birlikte kısa süren bir umut yaşadılar. Erdoğan 17 yıl içerisinde AKP içerisinde ya da destekçiler anlamında çok sayıda kavganın kesin galibi oldu.

ERDOĞAN SÜREKLİ KAZANDI

Muhalefet onca olaydan sonra Erdoğan'ın bu zaferi nasıl elde ettiğini hep şaşkınlıkla karşıladı. Cemaat, Abdullah Gül, başta olmak üzere çok sayıda AKP kurucusu Erdoğan ile girdiği savaştan kayıpla çıktı. Bu geçmişe rağmen Davutoğlu ile Erdoğan arasında sürüp giden gerginliğin olası sonuçlarını merak edenler için akla en uygun yanıt, Abdülkadir Selvi'den gelmiş. İşte Sarayın ve AKP'nin nabzını en iyi alan gazetecilerden olan Selvi'nin gerginliğin sonucuna ilişkin yorumu.

4 İMZA KİMİN

AKP'de büyük krize neden olan MKYK'daki yetki tartışmasında Davutoğlu ile birlikte sadece 4 ismin teklife imza vermediği ortaya çıkarken 46 kişinin ise Davutoğlu'ndan yetkinin alınmasına teklifine evet dediği ortaya çıktı. Selvi'ye göre Davutoğlu tavrını koyacak ama kavgaya girmeyecek.

46 İSİM İMZALADI

AKP'de yaşanan krize ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi, krize ilişkin yazdığı yazısında MKYK'daki yetki krizinde sadece Ahmet Davutoğlu, Cemil Çiçek, Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Özdemir'in teklife "evet" imzası vermediğini, geri kalan 46 ismin teklifi imzaladığını yazdı.

MKYK'YI ERTELEMEK İSTEDİ

Davutoğlu'nun Erdoğan'la yaptığı görüşmede MKYK'yı ertelemek istediği ancak Erdoğan'ın durumu büyütmemesini istediği belirtilirken Selvi, Davutoğlu'nun alacağı tavrı ise şöyle açıkladı:

ŞEHİT CENAZELERİ Mİ KONUŞULDU

Başbakan, süreçlere ilişkin tavrını ortaya koyacak ama ondan parti içi kavgaya girmesi beklenmesin. ‘AK Parti’de yeni süreç başlatılırken neden Davutoğlu, şehit cenazelerinin geldiği bir dönemde neden bu gündem?’ sorusuna cevap verilmesi gerekiyor. Şunu da görmek gerekiyor. 29 Nisan tarihli MKYK’dan sonra AK Parti’de yeni bir durum ortaya çıktı. Bu sürecin seyri önemli. AK Parti bu dönemeci birlik ve beraberliğini koruyarak aşabilecek mi? Yeni sürecin bir yol haritası olduğu belli. Bu süreçte AK Parti’nin avantajı Cumhurbaşkanı Erdoğan. AK Parti’nin lideri hayatta. Toplumda büyük karşılığı olan bir isim. Hem partiye hem ülke yönetimine hâkim. Şu anda Türkiye’nin en güçlü insanı.

Kaynak:Haber Kaynağı