DAVUTOĞLU SARAY KAVGASINDA DAMAT GELİŞMESİ

DAVUTOĞLU SARAY KAVGASINDA DAMAT GELİŞMESİ

Erdoğan ve Davutoğlu arasında derinden süren çatışmada Enerji Bakanı Damat Berat Albayrak'ın bürokratını kovduğu ortaya çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda geçen hafta ilginç bir görevden alma gerçekleşti. Saray ve Başbakanlık arasında süren savaş büyük bir bürokratı daha koltuğundan etti. Sözcü'den Veli Toprağın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Bakan Berat Albayrak, kendisine haber vermeden Başbakanlık’a bilgi notu gönderen genel müdürü görevden aldı ve müşavir olarak atadı.

BAŞBAKANLIK İSTEDİ

SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre, Başbakanlık, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden özel bir bilgi notu talep etti. 2015 yılında Genel Müdür yapılan Mustafa Topaloğlu, Başbakanlık’ın talebi doğrultusunda bilgi notunu oluşturarak doğrudan gönderdi. Genel Müdür Topaloğlu, bilgi notuyla ilgili bağlı olduğu Enerji Bakanı Berat Albayrak’a bilgi vermedi. Durumdan haberi olan Albayrak, kendisine bilgi verilmemesine kızarak Genel Müdürü görevden aldı. Bir yıl önce genel müdür olan Mustafa Topaloğlu, genel müdürlükten alınarak bakanlık müşavirliğine atandı.

Atama geçen hafta içinde Resmi Gazete’de yayınlandı. Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne Topaloğlu’nun yardımcısı Adnan Köse vekaleten getirildi. Kurumun sitesinde de Genel Müdür Vekili olarak Köse’ye yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı