DAVUTOĞLU SADECE 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU

DAVUTOĞLU SADECE 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU

AKP'nin alışılan mitingleri artık gerçekleşmiyor. Tüm devlet imkanlarına ve AKP teşkilatının çabasına rağmen mitingleri coşkusuzve zayıf kalabalıklar ile gerçekleşiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde'den Aksaray'a geçerek, partisi tarafından Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile halkı selamladı. Davutoğlu'na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti. 

'HDP- CHP İKİZ KARDEŞ

Davutoğlu, konuşmasında 3 partili koalisyon döneminde Türkiye'nin IMF'den borç alan bir ülke olduğunu ama şimdi borç veren bir ülke haline geldiğini belirtti. Eski Türkiye'nin kendi tüfeğini yapamadığını ifade eden Davutoğlu, yeni Türkiye'de tankını ve savaş uçağını yapan bir ülke haline geldiğimizi kaydetti. 

Davutoğlu, 28 Şubat sürecinde eski Türkiye'de başörtülü öğrencilerin üniversite kapılarında ikna odalarına alındığını, ancak şu anda o ikna odalarına alan kişilerin meclis dışında kaldığını söyledi.

Yeni Türkiye'de mazlumlara sahip çıkıldığını ifade eden Davutoğlu, Filistin, Suriye ve Somalilere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti. 

İKTİDAR SEVER TV'LERDE BİLE KALABALIK GÖSTERİLMİYOR

Geçen hafta bir çok ülkenin 1915 olaylarını bahane edip Türkiye'yi kıskaç altına almaya çalıştığını belirten Davutoğlu, "Biz baş verir, baş eğmeyiz. Hasan Dağı'nın eteklerindeki yiğitler baş eğmez" dedi.

Davutoğlu'nun hedefinde Niğde mitinginde olduğu gibi HDP ve CHP vardı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim için söylediklerini eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Yarın için barışçıl gösteriye evet diyoruz. Biz bunu dedik ama HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş var ya, doğuda dindar, batı da ateist görünen ya da başka türlü görünen, kendi bilir. İster inansın, ister inanmasın. Ne dedi biliyor musunuz? 'Taksim bizim için Müslümanların Kabesi gibidir. Yahudilerin Kudüs'ü gibidir' dedi. Bre gafil, önce Türkiyeli ol. Türkiye'deki herkesin Kabe'yi ayrı bir yer tutar gönlünde. Biz Kabe'yi böyle tahkir edene izin verir miyiz? Ben kendisine söylüyorum git bunu Diyarbakır Ulu Camii'den çıkan, benim için Mescid-i Aksa gibidir o camii, o samimi Müslüman Kürt vatandaşıma söyle. Seni Ulu Camii dışına atar. Bu memleketin Türkü'de Kürt'ü de, Alevisi de, Sünni'si de, Kabe'ye saygı gösterene hürmet gösterir. Kabe'ye saygısızlık yapana da haddini bildirir. Ama HDP zihniyeti de CHP zihniyeti aynı. Bunlar ikiz kardeş. Biri Türk Baası, biri Kürt Baas'ı. CHP'nin de ağa babaları öyle diyordu, 'Kabe Arap'ın olsun, bize Çankaya yeter.' Biz Kabe'nin Beytullah'ın tozuna toprağına kurbanız. Bunlara bu millet haddini bildirir. Aksaray bu seçimde bu küstahlara haddini bildirecek misiniz?"

CHP-HDP- PARALEL TUZAK KURUYOR 

Davutoğlu, "Şimdi bu HDP, CHP ve paralel bir arada bir tuzak kuruyorlar. CHP'liler diyor ki, 'HDP'lilerin barajı geçmesine yardımcı olacağız.' CHP'nin Hakkari milletvekili adayları HDP için çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı öyle söylüyor, 'Geçmeli' diyor. Paralelciler, arka kapıdan girip, HDP'li belediye başkanı ile görüşüyor. Ne görüştünüz? Hangi tuzağı kurdunuz onu açıklayın? Ama ilim sahibi Aksaraylılar bu tuzağı biliyor. Büyük tuzağı bozmaya var mısını? Şöyle bunlara hepsine birden 7 Haziran'da demokrasi şamarı vurmaya var mısınız?" diye konuştu.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan miting alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, miting için gelen partilileri tek tek üst araması yaptıktan sonra alana aldı. Üst araması sırasında bazı kadınların çantasından biber gazı çıkması dikkat çekti. Alanda kadın ve erkeklerin arasının polis bariyeriyle ayrıldığı gözlendi. Kente geldikten sonra ilk olarak Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra miting alanına geçti.

ÇATIDAKİ KADIN

Başbakan Davutoğlu miting alanına gelmeden yaklaşık 10 dakika önce alandaki 4 katlı bir binanın çatı katına çıkan 30 yaşlarındaki bir kadın polise zor anlar yaşattı. Polis, mitingi çatı katından izlemek istediği öne sürülen kadını uzun süre indirmek için ikna etmeye çalıştı. Sivil polis memurlarından biri, çatının kenarından kadını aşağı inmesi için ikna etmeye çabalarken, bir diğeri de yanına yaklaşmaya çalıştı. Ancak polisin yanına yaklaştığını gören kadın, çatının ucuna doğru yürüdü ve inmeyi reddetti. Bu sırada Başkan Davutoğlu sahneye çıkarak partilileri selamlarken çatıdaki kadında ıslık çalıp, kollarını sallayarak Davutoğlu'nu karşıladı. Daha sonra çatıya çıkan bir kadın sivil polis memuru ikna ederek indirdi.

Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından halikopterle Ankara'ya hareket etti.