DAVUTOĞLU PUTİN'E SERT ÇIKTI

DAVUTOĞLU PUTİN'E SERT ÇIKTI

Brüksel’de 10 AB lideri ile bir araya gelen Davutoğlu, Türkiye’ye dönüş yolunda şunları söyledi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde Rusya ile yaşanna kriz konusunda yumuşak açıklamalar yapmaya özen gösteren Başbakan Davutoğlu Sol haber'de yer alan bilgilere göre, Putin'in son açıklamalarını çocukça bulduğunu söyledi. İşte ayrıntılar.

BİR AY ÖNCE OLSAYDI

Bir ay önce bu günlerde Putin böyle bir açıklama yapar mıydı? Birden bire Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu, bir İslamlaşma içerisinde, ABD ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu hatırladı. Bir konuşmayı ciddiye almak için o konuşmanın konjonktürel şartlar dışında gerçekleşmesi lazım. Putin’in bu konuda söylediği hiçbir şeyi ciddiye almıyorum.

ÇOCUKÇA TAVIRLA

Bir ay önce geçersiz olan şeyler şimdi söyleniyorsa, hele hele çok çocukça bir tavırla, bunu önceden darbeciler yapardı, şimdi bunu Putin yapıyor. Şimdi Putin keşfetti Türkiye içinde güya muhalefet oluşturacak.

SOVYETİK PROPAGANDA

Sayın Cumhurbaşkanımızın ailesi ile ilgili iddiaları gündeme getirdiğinde, ‘Bu bir Sovyetik propaganda’ dedim. Şimdi Putin’in şahsında Rusya adına konuşan bir Sovyetik zihniyet görüyorum. Yani KGB günlerinde kaldı herhalde Putin. Ama KGB geride kaldı, o Sovyetik propaganda dönemi geride kaldı.

DÜNYA ALAY EDİYOR

Yaptığı her açıklamayla dünyada tebessüm uyandırıyor. Alaycı, müstehzi bir tebessüm. Bizim için ciddiye alınacak, çağdaş günün ruhuna uyan açıklamalar değil. Ben sadece tebessüm ediyorum. Ama bu açıklamaları ciddiye almak hakaret olur.

Kaynak:Haber Kaynağı