DAVUTOĞLU PARİS'TEN TWITTER'İ BÖYLE SALLADI

DAVUTOĞLU PARİS'TEN TWITTER'İ BÖYLE SALLADI

Davutoğlu'nun Paris'te 'düşünce özgürlüğü' için katıldığı yürüyüş sırasında, İstanbul Kadıköy'de eylem yapanların polis kordonuna alınması, alay konusu oldu.

 

Geçen hafta içerisinde tüm dünyanın ana gündemi haline gelen Paris Charlie Hebdo adlı mizah dergisine yapılan saldırıda ölenleri anmak ve protesto yürüyüşü gerçekleştirmek için toplanan yüzbinlerce kişiye bir çok Avrupa Ülkesi başbakanı ve bazı devlet başkanları katıldı. Katılanlar içerisinde Ahmet  Davutoğlu'da vardı. Davutoğlu'nun kendini göstermek için ön sıralara geçme ve tarihi karelere girme gayreti gözlerden kaçmadı. Bu arada sosyal medyada olay haline gelen Davutoğlu'nun Paris'te 'düşünce özgürlüğü' için katıldığı yürüyüş sırasında, İstanbul Kadıköy'de eylem yapanların polis kordonuna alınması, alay konusu oldu.

LE MONDE ELEŞTİRDİ

Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Monde da düzenlenen yürüyüşe, 'ifade özgürlüğünün kısıtlı olduğu bazı ülkelerden temsilcilerin katılmasını' çelişki olarak yorumladı

Le Monde, “Ülkelerinde pek de ifade ve basın özgürlüğüyle anılmayan bazı temsilcilerin yürüyüşe katılımı eleştirilere neden oldu. Şu an için hükümet bu konu hakkında bir açıklama yapmadı” diye yazdı.

Le Monde, saydığı ülkeler için şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkelerin Sınır Tanımayan Gazeteciler’in gerçekleştirdiği 2014 basın özgürlüğü sıralamasında oldukça kötü sıralardalar: 180 ülke içinde, Türkiye 154’üncü, Rusya 148’inci, Ürdün 141’inci, Gabon 98’inci ve İsrail 96’ıncı.” 

DAVUTOLĞLU'NUN PARİS'TE KAREYE GİRME GAYRETİ TWITTER'DE BÖYLE KONU OLDU

2-091.jpg

3-067.jpg

FRANSIZCA TWEET ATTI

b7e19bhceaaoteb.jpg

b7eu7jucqam1dcc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı