DAVUTOĞLU OPERASYONUN NEDENİNİ BÖYLE AÇIKLADI

DAVUTOĞLU OPERASYONUN NEDENİNİ BÖYLE AÇIKLADI

Ta ki hizmet görüntüsü altında birileri eğer bürokrasiyi kontrol etmek üzerinden ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan etmişse işte o anda durum değişti

Beklenen ve bu sabah yapılan adına 14 aralık denilen operasyonla ilgili savcılık açıklamasında, sahte deliller üreterek anayasal suç işlemek ve silahlı örgüt kurmak suçlaması  olduğu açıklanmıştı. Ancak ayrıntılar için savcılığa müracat eden şüpheli avuatlarına ise suçlamaya ilşkin dosyaların yasal olarak kısıtlandığını ve içeriğine bakılamayacağı, örnek alınamayacağı yanıtı verilmişti. Savcılığın suçlaması çok kısa bir biçimde silahlı örgüt kurmak ve sahte delil üretmek olarak açıklandıysa da, Başbakan Davutoğlu yapılan operasyonun nedenini daha farklı bir boyutta açıkladı. İşte o açıklama.

ÜLKENİN SEÇİLMİŞ İKTİDARINA SAVAŞ İLAN ETMİŞSE

Başbakan Davutoğlu,” Hiç kimseye yürüttüğü faaliyet dolayısıyla herhangi bir önyargıyla bakmadık. Ta ki hizmet görüntüsü altında birileri eğer bürokrasiyi kontrol etmek üzerinden ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan etmişse işte o anda durum değişti. O andan itibaren bize tevhi edilen milli irade emanetini sonuna kadar savunmak boynumuzun borcudur” dedi.

BAŞBAKANI CUMHURBAŞAKANINI DİNLEYENLER KARŞILIKSIZ KALACAĞINI

Davutoğlu, “Bugün o paralel çeteyle ilgili yürütülen bir soruşturma çerçevesinde bir takım adımlar atılınca yine önce Kılıçdaroğlu konuşuyor. Onlardan önce Kılıçdaroğlu konuşuyor. Çünkü onların külüründe vesayet var. Hiçbirşeyden korkmuyoruz diyenler her şey açıklansın diyenler niçin bugün telaş içindeler. Neden bir takım yaygaralarla bir takım şüphelerle yürütülen bir soruşturmada bir soruşturmayı etkilemeye çalışıyorlar.

Beklesinler şunu da bilsinler ki, bu devletin kurumlarına sızıp Başbakanını, Cumhurbaşkanını devletin en mahrem toplantılarını dinleyenler, Mit Müsteşarlığı’na dönük operasyona kalkışanlar bunun karşılıksız kalacağını düşünmesinler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı