DAVUTOĞLU İLE BİRLİKTE KİM GİDİYOR KİM KALIYOR

DAVUTOĞLU İLE BİRLİKTE KİM GİDİYOR KİM KALIYOR

Erdoğan'ın tasfiye ederek yerine Binali Yıldırım'ı getireceği Başbakan Davutoğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarından ve bakanlardan kimler gidiyor kimler kalıyor.

Ahmet Davutoğlu bugün olağanüstü kongreden sonra görevi bırakıyor. 20 aylık görev süresi boyunca kendisine eşlik eden danışmanların önemli bir bölümü de Çankaya Köşkü’ne veda ediyor. Şu sıralarda, makam araçları teslim ediliyor, odalar boşaltılıyor.

BİR ÇOĞU DEVAM ETMEYECEK

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Başbakanlık danışmanlarının birçoğu Binali Yıldırım'la devam etmeyecek.

ALİ BABACAN'IN DURUMU

Habere göre, Ali Babacan, Başbakanlık’taki bakan odasını devredip milletvekili olarak siyasi hayatına devam edebilir. Binali Yıldırım’ın Babacan’ın oradan ayrılmasını istemesi beklenmiyor. Ancak ayrılmanın Babacan’ın tercihi olacağı ifade ediliyor.

SADECE MECLİSTEKİ ODASI KALACAK

Milletvekili Ali Sarıkaya, Meclis hariç bütün makam odalarını boşalttı. Artık sadece Meclis’teki odasını kullanacak. Kendisine tahsis edilen makam araçlarını da teslim etti. Sarıkaya’nın yıllardır yakın çalıştığı Davutoğlu ile yoluna devam etmesi bekleniyor.

DAVUTOĞLU HOCALIĞA DÖNECEK

Basın Başdanışmanı Osman Sert, Çankaya Köşkü’ndeki odasına yeni koltuk takımının geldiği gün, Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bırakma kararını kamuoyuna duyurdu. Sert’in İstanbul’a taşınacağı ve Davutoğlu’nun da akademisyen olacağı Şehir Üniversitesi’nde çalışacağı konuşuluyor.

GÖREV ALMAYACAK

Hatem Ete için Kızılay’da bulunan Başbakanlık Merkez Bina’da müşavir odası ayarlandı. Ancak, AKP’ye yakın SETA’dan gelen Ete’nin, yine bir kuruluşta araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.

Seyit Ahmet Işkın’ın özel kalem müdürü olarak Davutoğlu ile çalışmayı sürdürmesi bekleniyor.

İsmail Küçükbayrak, Davutoğlu ile Konya arasında siyasi köprü görevi görüyordu. Bu nedenle Davutoğlu’nun TBMM’deki ofisinde çalışmaya devam etmesi bekleniyor.

ÇOĞU AYRILACAK

Davutoğlu’nun diğer başdanışmanları Etyen Mahçupyan, Süleyman Seyfi Öğün, Yılmaz Ensaroğlu, Muhsin Kızılkaya, Mustafa Şen, Ömer Faruk Korkmaz, Necdet Subaşı ve Murtaza Yetiş’in yeni Başbakan Binali Yıldırım ile çalışmaya devam etmesi beklenmiyor. Davutoğlu’nun danışmanlarından İskender Pala, yeni anayasanın dilinden sorumlu olduğu için başdanışman kadrosunda kalabilir. 

ODASINI TOPLUYOR

İstanbul'a yerleşeceği ve zaman zaman Ankara’ya gelerek yasama faaliyetlerine katılacağı belirtilen Davutoğlu’nun bu amaçla Ankara’da yeni bir ev almak istediği konuşuluyor. Evi, Davutoğlu’nun Bilkent Üniversitesi’nde eğitim gören oğlu Mehmet Davutoğlu’nun kullanması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki kütüphanesinde bulunan kitaplarını toplamaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı