DAVUTOĞLU GÜLEN'İN İADESİ HAKKINDA KONUŞTU

DAVUTOĞLU GÜLEN'İN İADESİ HAKKINDA KONUŞTU

MİT Müsteşarı’nın sorguya çağrılmasından başlayan, 2010 yılından itibaren. Bazen öyle bir şey oluyor ki güç bir yöne dönüyor. Güç sınır tanımaz hale geliyor

Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Her zaman söylediğim gibi Gülen ya da bir başka vatandaş için ne yapılıyorsa aynı şey onun içinde yapılır." dedi.

GÜNDEME İLŞKİN KONULAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir özel kanal canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu yaptığı konuşmadan satır başları şöyle…
Başbakan Davutoğlu, “Netenyahu, bütün dünya liderlerini cumhurbaşkanımıza ve bana tepkide bulunmaya çağırdı ama yalnız kaldı. Herhangi birisi tepki koyup da bize dönük bir şey söyledi mi? Biz insanlık onuru neyi gerektiriyorsa onu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bunun için de Netenyahu’dan izin alacak değiliz” dedi.

”HERKES BENİ ELEŞTİRSİN AMA…”

“12 yıldır en sert muhalefeti yapan gazeteler var. Ben 4,5 aydır başbakanım. Bir tek kişi çıksın da basına şu baskıyı yaptığımı söylesin. Bu gazete ya da bir başka gazete, ismini zikretmeyeyim, benim İstanbul’daki, siyasete girmeden önce aldığım evimin bulunduğu siteye OBA helikopterinin inmesi için pist yapıldığını yazdı. Benim ne o pistle alakam var, ne o siteyle alakam var. Helikopterin indiği yer burasıdır, çok gerekmedikçe de helikopter kullanmam. Hukuki girişimin dışında bir şey söylemedik. Eleştirmekten çekinmem, herkes beni eleştirsin ama insan onuruna hakaret, eleştiri değildir. Bir tek Ahmet Şık, Nedim Şener konusu vardır. Onların da siyaset ve bürokrasiye sızmış bir çete tarafından nasıl mağdur edildiği bugün ortadadır.”

ARKADAŞLARIM O GAZETEYLE TEMAS KURDULAR

Başbakan Davutoğlu, Charlie Hebdo karikatürlerinin Türkiye’de yayımlanmasına ilişkin, “Arkadaşlarımız (gazeteyle) görüştüklerini ifade ettiler. Durumun hassasiyeti kendilerine da aktarıldı. Biz geçmişte bu konularda çok acılı örnekler yaşamış bir ülkeyiz, toplumuz. Birbirimize saygı gösterdiğimizde huzur olur” dedi.

GÜLEN’İN İADE SÜRECİ

“ABD ile aramızdaki anlaşmalara göre suçluların iadesi ile koşullar belli. Burada her zaman söylediğim gibi Gülen ya da bir başka vatandaş için ne yapılıyorsa aynı şey yapılır. Kumpas konusu hep gündemde oldu. Birçok konuda uyarıcı sinyaller öncesinde gelmişti. MİT Müsteşarı’nın sorguya çağrılmasından başlayan, 2010 yılından itibaren. Bazen öyle bir şey oluyor ki güç bir yöne dönüyor. Güç sınır tanımaz hale geliyor. Kendi aralarında kurdukları sinerjiyle devleti tanzim etmeyi amaçladılarsa, devletin bütün hassas noktalarına değmeye başladılar. İş adamlarına baskı kurmaya başladılar. Ana muhalefet liderini dinlemeye ve sonra dinlediklerini yayınlamaya başladılar. Kendilerini saklamadan hep beraber eyleme kalkıyorlar.”

ÇÖZÜM SÜRECİNDE GELDİĞİMİZ NOKTA 

Başbakan Davutoğlu, “Çözüm sürecinde geldiğimiz nokta, silahsızlanma noktasına gelinse seçimi kaybedeceğimizi bilsek, Türkiye’nin geleceğini kazanmak için o adımı atarız. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak söylüyorum, bugün çözüm sürecinde neticeye ulaşacağımızı bilsek ama haziran seçimlerini kaybedeceğimizi bilsek, emin olun bir an tereddüt etmeden o adımı atarım ki olabilecek başka kayıplar olmasın” dedi.

YETKİ NEYSE O UYGULANIR NE EKSİK NE FAZLASI

“Şu anda anayasal düzen neyi gerektiriyorsa onun gerektirdiği güç paylaşımı veya yetki neyse o uygulanır. Ne eksiği, ne fazlası. Bunun içinde de Cumhurbaşkanımızın toplantıya çağırma yetkisi varsa bu toplantı yapılır. Ve o toplantı yapıldı diye de Türkiye’de ne başbakanın gücü azalır, ne cumhurbaşkanının herhangi bir şekilde devletin tümünü temsil etme rolünde bir eksilme olur” dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı