DAVUTOĞLU DEMİRTAŞ'I KANLA TEHDİT ETTİ

DAVUTOĞLU DEMİRTAŞ'I KANLA TEHDİT ETTİ

Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorsa dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Güvenlik Paketi hakkında yaptığı açıklamaya Başbakan Davutoğlu'ndan çok sert bir yanıt geldi. Davutoğlu "Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorsa dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur" dedi.

DEMİRTAŞ YASAYI EYLEMLERLE PROTESTO EDECEĞİZ DEYİNCE

Yaklaşık 2 senedir İmralı'da terörist başı Apdullah Öcalan ile "süreç adı altında" görüşmeler yapan İktidar, nihayet terör ile anlaşma yapılamayacağı noktasına geldi. Gelinen noktada artık karşılıklı tehditler savuruluyor. Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın Güvenlik Paketi'ne tepki göstererek, "Yasayı miting ve eylemlerle engelleyeceğiz. Bu yasayı çıkarırsan ters teper. Korkmaz, sokağa çıkarlar" demesi üzerine çok sert bir cevap verdi. Davutoğlu, 'Çözüm süreci ile ilgili zihnimiz her zaman berrak oldu, tereddüt yaşamadık.

ÇOK SORUMSUZCA

Demirtaş'ın 'Güvenlik Paketini sokaklarda engelleriz' açıklaması çok sorumsuzca. 1 Ekim'de yaptığımız görüşmede böyle konuşmuyordu. Demirtaş'ı uyarıyorum; Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorsa dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur. Kamu düzeni herkese lazım, Demirtaş'a da lazım" dedi.

PARELEL YAPI İLE ÖRGÜT ARASINDA GÖRÜŞMELER

- Paralel yapı ile örgüt arasındaki görüşmeleri biliyoruz. Bu irtibatı kamuoyu bilmeli.

- 3.göze ihtiyaç yok, kamu önderleri ile konuşacağım. İyiniyetli oldukları sürece süreç devam eder. 

- Nepotizme (kayırma, akrabacılık) her zaman karşıyım. Atamalar yasal yapılmışsa karşı çıkmayız. Dosya açtılarsa biz de dosya açarız. Kılıçdaroğlu kendi döneminde SSK'da kaç yakınını işe aldı acaba? 

Kaynak:Haber Kaynağı