DAVUTOĞLU BAŞBAKAN GİBİ KONUŞTU (!)

DAVUTOĞLU BAŞBAKAN GİBİ KONUŞTU (!)

'Mescidi Aksa'nın ve Kudüs'ün sözcüsü olacağız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde Küçükçekmece 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu'nu partisinin Üsküdar'daki ilçe kongresine de katılacaktı. Ancak Nevşehir'den geç dönünce Üsküdar kongresini iptal edip Küçükçekmece'ye geçti.

Kongrede bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, "Önce gezi olayları dediler. Ak Parti iktidarını zaafa uğratmaya çalıştılar olmadı, başaramadılar, başaramayacaklar. Sonra 17-25 Aralık komploları ortaya çıktı" dedi. Ak Parti kadroları arasında bir tereddüt hasıl olsun diye umut edenlerin olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "30 Mart seçimlerine giderken AK Parti zaaf göstersin. Hiç zaaf göstermedik, demokrasi şenliğini başlatıp, sayın cumhurbaşkanımız, o dönem Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak Türkiye'nin her yerini gezdi. Bizler gezdik ve 30 Mart'ta bu ülkeye tuzak kurulamayacağını herkese gösterdik. Diğerleri bu dönem içinde bu sefer başka hesaplara yöneldiler. O hesaplarla bu sefer 10 Ağustos'a giderken hep beraber bir araya geldiler. aktılar ki Ak Parti ile tek başına yenmek mümkün değil, hep beraber çatı adayı çıkardılar. Toplandılar ve tek bir adayla çıktılar. Ama milletimizin cevabı şu oldu, 'bizler çatıyla değil, milletin temelleriyle ilgileniyoruz, kökleriyle ilgileniyoruz' dediler. Millet iradesiyle ilk defa halk tarafından seçilen Sayın Başbakanımızı, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna emanet ettiler" dedi.

"CHP KONGRESİ İSE HAKARETLERİN, KARŞILIKLI İTHAMLARIN YER ALDIĞI BİR KRİZ KONGRESİ OLDU"

Davutoğlu, "Ondan sonra hesap bir başkaydı. Ondan sonra da bu hesapları yapanlar, beklediler ki Ak Parti kadroları arasında küçük hesaplar çıksın, onların gibi. Ama ne oldu? 2 parti olağan üstü genel kongre yaptı, Ak parti ve Cumhuriyet Halk Parti'si. Bizim kongremiz, erdemin, ahlakın, faziletin zirveye çıktığı, vefanın ve sadakatin emanet bilinciyle güçlendiği ve gelecek perspektifinin köklü bir siyasi gelenek haline geldiği bir kongre oldu. CHP kongresi ise hakaretlerin, karşılıklı ithamların yer aldığı bir kriz kongresi oldu" ifadesini kulandı.

"DAVA ARKADAŞI ARASINDA DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİ"

Başbakan Davutoğlu, "Hemen arkasından devletimizin tarihinde ilk kez, Cumhurbaşkanlığı iki dava arkadaşı arasında bayrak değişimi şeklinde devir teslim yapıldı. Başbakanlık ve genel başkanlık yine iki dava arkadaşı arasında devir teslim gerçekleşti. Bu emanet bizim omuzlarımıza yüklendi. Bütün bu süreçte, ben denize destek veren, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün AK Parti kadrolarını buradan bir kez daha teşekkür ediyorum, minnetlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

"FARKIMIZ ŞUDUR Kİ"

Davutoğlu, "Şimdi herkes 2 ay öncesine ve bugüne baksın. Hiç bir olağanüstülük oldu mu ülkede. Her şey suhuletle gerçekleşti. Daha öncede bu ülkede başbakan değişiklikleri olmuştu. Her biri krizle yürümüştü. Ama suhuletle yürüdü. Çünkü bizim diğer partilerden farkımız şudur ki; Ak Parti konjonktürel şartlarda çıkmış bir siyasi parti hareketi değildir. Ak Parti, binlerce yıllık köklerden gelen, siyasi, iktisadi, medeniyet yürüyüşünün adıdır" dedi.

"BİR KEZ DAHA AYAĞA KALKMAK ZORUNDA"

Davutoğlu, "Son bir kaç gün içinde yaşananlar Ak Parti'nin neden güçlü durması gerektiğini gösteriyor. Şimdi burada kongre yapıyoruz. Ama ya Kudüs, Mescidi Aksa, Mescidi Aksa'yı düşünüler, yüreğinde titreterek yaşatanlar, bugünlerde bir kez daha ayağa kalkmak zorunda" diyle konuştu.

"DÜNYANIN HER YERİNDE MESCİDİ AKSA'NIN VE KUDÜS'ÜN SÖZCÜSÜ OLACAĞIZ"

"Dün Bursa'dan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüştüm. Arkasından Hamas lideri Halit Meşal ile görüştüm" diyen Davutoğlu, "Onlar Mescidi Aksa'yı, orada yapılan barbarca, alçakça yapılan saldırıyı anlattıklarında kendilerini şunu söyledim; 'Kim ne yaparsa yapsın, Mescidi Aksa'yı herkes unutsa, biz, bu aziz millet ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti unutmayacak ve biz dünyanın her yerinde, Mescidi Aksa'nın ve Kudüs'ün sözcüsü olacağız. Mescidi Aksa bütün Müslümanların ve bütün insanlığın onurudur ve o onur korunacaktır" şeklinde konuştu.

"SİZLER İÇİN SESSİMİZ YÜKSELTTİK"

Davutoğlu, "Mahmut Abbas bana 2012 senesinde, 'Filistin Devleti bağımsız Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda tanındığında yanımda bir tek siz vardınız' dedi. O salonda o gün Filistin Devletinin bağımsızlığı için, Filistin dışında konuşma onurunu yaşayan tek Dışişleri Bakanı bendim. Bugün Mescidi Aksa'ya, Kudüs'e sessiz kalanlar, o gün o salonda yoktular. Ama sizler adına, 77 milyon vatandaşımız adına ve AK Parti kadroları adına, yüreğinde Kudüs aşkı taşıyan Ak Parti kadroları adına, o salonda o gün, Filistin adına hitap ederek, sizler için sessimiz yükselttik" dedi.

"BİZ O DAVANIN SÖZCÜSÜ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, "Halit Meşal ise dün görüştüğümüzde, 'herkes köşesine çekilmişken, 2009 Ocak'ın da Gazze yanarken, siz bizim yanımızdaydınız' dedi. Ben de ona, 'bunda sonra ve ebediyete kadar, Gazze ve Filistin, hele hele Kudüs ve Mescidi Aksa söz konusu olduğunda herkes bir kenara çekildiğinde biz orada olacağız, biz o davanın sözcüsü ve takipçisi olacağız' dedim" ifadesini kullandı.

"HERKESİN DERDİYLE DERTLENEBİLEN TEK PARTİ VAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin kaderi sorulduğunda Türkiye'nin her yerinde konuşabilen hangi parti var. Van'da konuştuğu gibi, İzmir'de Edirne'de konuşabilen, Konya'da konuştuğu gibi Hakkari'de konuşabilen, İstanbul'da konuştuğu gibi Urfa'da konuşabilen tek parti var. O da Ak Parti. Milletin her ferdine ulaşabilen, herkesin yüreğine dokunabilen, herkesin derdiyle dertlenebilen tek parti var o da Ak Parti." diye kullandı.

"MİLLİ İRADEYİ EGEMEN KILMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

"İşte onun için kongrelerimiz önemli, dinamizmi önemli" diyen Davutoğlu, "Onun için onlar muhalefet ama hiçbir heyecanları yok. Biz ise iktidardayız, bir taraftan hükümet sorumluluğunu yerine getiriyoruz, bir taraftan da ülkemizin her bir köşeni dolaşıyoruz, halkımızla konuşuyoruz. Şimdi de bütün Ak parti teşkilatlarına taze bir kan pompalamak ve harekete geçirmek için kongrelerimizi yapıyoruz. Çünkü bizim bu ülke için hayallerimiz var. Rüyası olmayanlar utansın, hedefi olmayanlar utansın. Biz milli iradeyi egemen kılmak için yola çıktık" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı