DAVUTOĞLU 90'LARA DÖNÜLDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

DAVUTOĞLU 90'LARA DÖNÜLDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, '90'lara dönen devlet değil, terör örgütü PKK'dır' dedi. Davutoğlu, Beşir Atalay, Efkan Ala ve Mehdi Eker'in seçim bölgelerinin değiştirilmesinin nedenini açıkladı.

Davutoğlu, 'Beşir Atalay beklemiyordu böyle bir görevlendirme. Doğu ve Güneydoğu'da halka bütün süreci, en yakından takip eden kişinin anlatmasını istedik. Bunun esası, bütün süreci içeriden bilen birinin halka anlatması. Özellikle deprem sonrasında Atalay, Van'da görev üstlendi. Orası için doğru isimdir. Sayın Efkan Ala'yı Bursa'dan aday gösterdik. Bursa'da yoğun bir Erzurumlu nüfusu var. Sayın Mehdi Eker, İstanbul'daki Doğu kökenli vatandaşlarımıza hitap edebilmesini istedik' dedi.

"90'LARA DÖNEN DEVLET DEĞİL, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DIR"

'Eğer bu mücadeleyi vermeseydik, bunların kanton ilan ettiği yerlerde başka yollara gitme planları vardı' diyen Davutoğlu şöyle konuştu: O bölgelerde seçimi yaptırmama, başka şeylerin seçimini yaptırma yoluna gideceklerdi. Kesin talimat verdim. Terörle mücadele konusunda düğmeye bastığımız anda her yerde büyük darbeler vurabilecek konumdaydık. Son şans onlara verildi, onu kullanmadılar. Seçimden sonra tam bir kibirle, serhildan dedikleri ayaklanmaya kalkıştıklarında hak ettikleri cezayı aldılar. Devletin son üç seçim suhulet içinde geçsin diye bir tavrı vardı ama şimdi bu mücadele sonuna kadar devam edecek.

Biz 90'lara dönmedik. Tek bir sivil vatandaşımıza yönelik bir hukuk dışı olayda biz bunun hesabını sorarız. 90'lara dönen devlet değil, terör örgütü PKK'dır. Silah baronları, uyuşturucu tacirleri, PKK'nın silah bırakacağız demesinden rahatsız oldular. Bu çatışmacı ortamı tahrik edecek şekilde birtakım telkinlerde bulunmaya başladılar. Biz hepsini biliyoruz. Hangi istihbarat örgütünün Kuzey Irak'ta kimlerle ne konuştuğunu biz biliyoruz. PKK üzerinden Türkiye'yi kimlerin zaafa uğratmaya çalıştığını iyi biliyoruz.