DARBE GİRİŞİMİ DOLAR'I UÇURDU; PAZARTESİ NE OLACAK?

DARBE GİRİŞİMİ DOLAR'I UÇURDU; PAZARTESİ NE OLACAK?

Dolardaki tırmanışa paralel olarak euro da 3.3 lira sınırını aşarak 3.32 liraya yükseldi. Pazartesi ekonomiyi ne bekliyor?

TSK İçerisinde örgütlenmiş bir gurubun darbe kalkışması henüz tam olarak algılanmamıştı ki 2.88-2-90 aralığında günlerdir yatay seyreden dolar ilk tepkiyi veren yatırım aracı oldu.

REKORU EGALE ETTİ

Sadece 45 dakika içerisinde ABD doları Türk Lirası karşısında müthiş bir sıçramam gerçekleştirerek 3.05 düzeyine çıktı. Böylelikle dolar neredeyse 1 sene önce kırdığı 3.03 rekorunuda kırmış oldu. 

BANKALAR KAPALI OLDUĞU HALDE

Türkiye'deki askeri darbe girişimi lirayı da vurdu. Serbest piyasada dolar yeniden 3.0 lira sınırını aşarak, 3.05 liraya kadar çıktı.

EURO'DA UÇUŞTA

Dolardaki tırmanışa paralel olarak euro da 3.3 lira sınırını aşarak 3.32 liraya yükseldi.

Önceki hafta düzenlenen referandumdan İngiltere'nin AB'den çıkması yönünde oy çıkmasıyla 3.80 lira düzeyine kadar gerileyen sterlin de 4.03 liraya yükseldi.

PAZARTESİ NE OLACAK

Haberin yazıldığı saatte henüz netleşmemiş bir çok ayrıntı olmasına rağmen, darbeyi gerçekleştirdiği iddia edilen çok sayıda yüksek rütbeli subay ve maiyeti gö altına alınmış durumda. Ancak halen 3 kuvvet komutanının akibetleri hakkında henüz netleşmeyen bir durum var. Hükümet ve Cumhurbaşkanlığından yapılan "Sokaklara Dökülün" davetine bakılacak olursa hala ciddi bir risk var algılanabilir.

DARBENİN TARTIŞMASIZ BASTIRILMIŞ OLMASI GÜVEN SAĞLAYABİLİR

Ekonomik gözlemciler, pazartesi sabahına kadar bu ayrıntıların netleşmemesi halinde Borsa'da büyük bir düşüşün gerçekleşebileceğini doların ise tırmanışını sürdüreceğini söylüyorlar.

PAZAR GÜNÜ ÇOK ÖNEMLİ

Diğer alternatif ise darbe girişiminin bütünüyle bastırılması görünümünün ise doların 3.05 seviyesinden bir miktar düşüş kaydedebileceği yorumlanıyor. Yatırımcılar için Pazartesi sabahına kadar meydana gelebilecek gelişmeler büyük önem arzediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı