DARBE BİLDİRİSİNDE ERDOĞAN'A SARAYI ŞOKU

DARBE BİLDİRİSİNDE ERDOĞAN'A SARAYI ŞOKU

Başarısız darbe girişiminin ardından ortaya çıkan gelişmelerde en çok şaşırtan konu Erdoğan'a yakın asker çevresi ve TSK Komuta kademesine en yakın askerlerin darbeci çıkması oldu. İşte sarayda yaşanan depremin perde arkası

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ilginç iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Erdoğan'ın başyaveri Ali Yazıcı'nın darbe bildirisini yazan kişi olduğu ileri sürüldü. Yazıcı ifadesinde Cemaat'le ve darbeyle bir ilişkisi olmadığını söylemişti

DARBE BİLDİRİSİ SARAYDA YAZILDI İDDİASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz gecesi TRT’de okutulan "Yurtta Sulh Konseyi"nin darbe bildirisinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çankaya Köşkü'nde hazırlandığını ileri sürdü.

ERDOĞAN'A EN YAKIN İSİMLERDEN BİRİSİ

NTV’nin haberine göre, bildiriyi yazanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden Başyaver Albay Ali Yazıcı olduğu iddia edildi.

TÜM YAVERLER ROL OYNAMIŞ

Savcılığın tespitlerine göre, Başyaver Ali Yazıcı'nın dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer üç yaveri, Kara Yaver Yarbay Mete Semercioğlu, Deniz Yaver Yarbay Şafak Deliacı, Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak ile Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış ve tören protokol komutanı Binbaşı Haydar Aktaş da bildirinin hazırlanmasında rol oynadı.  

Kaynak:Haber Kaynağı