DANIŞTAY'DAN AKP'YE DERSHANE ŞOKU

DANIŞTAY'DAN AKP'YE DERSHANE ŞOKU

Dershaneleri kapatmak için türlü yollar deneyen AKP Hükumetinin çıkardığı yasa AYM tarafından hükümsüz sayılınca MEB işi genelge ile halletmeye kalkışmıştı.

Danıştay, Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılmasına ilişkin yasayı iptalinin ardından, ‘özel öğretim kursları’na dönüştürülmeyen dershaneler hakkında işlem yapılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genelgesinin yürütmesini durdurdu. Diken Haber sitesinde yer alan habere göre Danıştay'ın kararını Pakeğitim İş Sendikası Twitter hesabından duyurdu.

"YASA OLMADI GENELGE İLE ARKADAN DOLANALIM" HESABI TUTMADI

Böylelikle Dersanalerin kapatılmasına ilişkin  7 Haziran Öncesi AKP Hükumetinin çıkardığı yasayı iptal eden AYM kararının, bakanlık genelgesi ile arkasından dolanma girişimi danışyat tarafından engellenmiş oldu.

PAK EĞİTİM İŞ DUYURDU

Kararı Twitter hesabından duyuran Pak Egitim İş Sendikası hukuk müşaviri ve avukat Mehmet Kasap, “Danıştayın kararından sonra dershanelerin faaliyetlerini serbestçe devam ettirmesi önündeki son engel de kalkmıştır” dedi.

AYM'Yİ ATLATMAK İÇİN GENELGE

MEB’in genelgesinin, ‘dershane yasası’nı iptal eden AYM’yi etkisizleştirmek için yayınlandığını savunan Kasap, “AYM’yi etkisizleştirme hamlesi sonuçsuz kalmıştır. MEB’in dershane kapatmasına gerekçe yaptığı genelge artık uygulanamayacaktır” diye yazdı.

Kaynak:Haber Kaynağı