DANIŞTAY BAŞKANI İÇİN ŞOK İDDİA

DANIŞTAY BAŞKANI İÇİN ŞOK İDDİA

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün açıklamasında Feyzioğlu'nun konuşma süresini aynı başbakan Erdoğan gibi eleştirdiği ve "tasvip etmiyoruz" demesi dikkat çekti.

Bu gün gündeme bomba gibi düşen, Danıştay Kuruluş Yıldönümü törenlerinde Başbakan Erdoğan'ın Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun konuşmasını bölerek "edepsiz ve yalancı"  tepkisi ardından yeni iddialar ortaya çıktı. Toplantıyı meydana gelen bu olayın ardından terkeden Erdoğan, Partisinin Afyonda gerçekleştirdiği istişare toplantısında da sürdürdü. Erdoğan Afyon'da Feyzioğluna seslenerek, "siyaseti seviyorsan cüppeni çıkar" dedi. Aynı sıralarda ise Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün, Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlunun konuşmasına ilişkin açıklaması geldi. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün açıklamasında Feyzioğlu'nun konuşma süresini aynı başbakan Erdoğan gibi eleştirdiği ve "tasvip etmiyoruz" demesi dikkat çekti.

DANIŞTAY BAŞKANI NEDEN FEYZİOĞLU'NA KARŞI ÇIKTI

Bu gelişmelerin ardından hukuk çevrelerinde 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ardından ortaya çıkan ses kayıtları konusu tekrar konuşulmaya başlandı. Çünkü bu gün ki Danıştay Toplantısında Erdoğan ve Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan polemikte, Başbakan Erdoğan'dan yana açık bir tavır koyan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün o ses kayıtlarının birinde adı geçtiği iddiası medyada günlerce yer almıştı. Bazı gazeteler ise Başbakan Erdoğan ve Eski Adalet bakanı arasında geçtiği iddia edilen kayıtların Erdoğan tarafından yalanlanmadığı haberlerini yapmışlardı.

SES KAYITLARINI ERDOĞAN YALANLAMADI HABERLERİ

Haberlere ve tartışmalara konu edilen ses kaydının bir bölümünde Erdoğan'ın, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yapılacak Danıştay Seçimlerine ilşkin talimat verdiği iddia edilmişti. Öne sürülen iddia ise Erdoğan'ın Danıştay Başkanlığına o tarihlerde aday olan 2 üyeden Zerrin Güngör'ü tercih ettiği, Bakan Ergin'e de diğer aday ile görüşüp Güngör lehine adaylıktan çekilmesini söylemesini, istediği yönündeydi. İşte o tarihte Cumhuriyet gazetesi İnternet sitesinde yer alan ve ekinde de ilgili ses kayıtları linki verilen haber. 

DANIŞTAY SEÇİMLERİNE MÜDAHELE

"Başçalan" isimli Twitter hesabından yayınlanan ve Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen ses kaydında Erdoğan’ın talimat vererek Danıştay'da başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Ses kaydında; Başbakan Erdoğan’ın Ergin’e Danıştay Başkanlığı seçimlerinde Nevzat Özgür’ün Zerrin Güngör lehine adaylıktan çekilmesini iletmesini istiyor. Ergin'in ise Erdoğan’ın bu isteğine olumlu yanıt verdiği iddia ediliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı