DANİMARKA'DA  GERÇEKLEŞTİRİLEN 2. SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME

DANİMARKA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 2. SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME

Danimarka henüz ilk saldırının şokunu atlamadan, ülkede ikinci bir saldırı daha meydana geldi. Başkent Kopenhag'ın Kriystalgade caddesindeki bir sinagoga yapılan silahlı saldırı sırasında iki polis memuru ve 1 sivil yaralandı

GÜNCELLEME; 10;00

Danimarka Polisinden yapılan açıklamada dün ve bu gün gerçekleştirilen 2 saldırının sorumlularından olduğu ileri sürülen bir kişi vurularak öldürüldü. Polis yetkilileri, iki saldırının zanlısı olduğu belirtilen bir kişiyi Kopenhag'da vurarak öldürdüğünü açıkladı.

 

Başkent Kopenhag'ın Kriystalgade caddesindeki bir sinagoga yapılan silahlı saldırı sırasında iki polis memuru ve 1 sivil yaralandı. Dün Charlie Hebdo dergisi için toplantı yapılan bir kafeye yapılan saldırı ardından 1 ölü 3 yaralının yankılarını atlatamayan Danimarka güne yeni bir saldırı ile uyandı.

2 POLİS VE BİR SİVİL YARALANDI

Danimarka henüz ilk saldırının şokunu atlamadan, ülkede ikinci bir saldırı daha meydana geldi. Başkent Kopenhag'ın Kriystalgade caddesindeki bir sinagoga yapılan silahlı saldırı sırasında iki polis memuru ve 1 sivil yaralandı. Polisin verdiği bilgileri göre şehrin merkezindeki Norreport istasyonuna yakınındaki sinagoga yapılan saldırı saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Saldırı sırasında bir sivil başından yaralandı, iki polis memuru kolundan ve bacağından yaralandı.

copenhagen-shooting-main-3.jpg

SALDIRI BÖLGESİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN 

Polis Sinagog ve çevresindeki tüm yolları insan ve araç trafiğine kapatarak herkesi bölgeden uzaklaştırdı. Polis saldırganın, bölgeden yürüyerek kaçtığını belirtirken eşkalini siyah pantolon, siyah ayakkabı, çok renkli gri ceketli olarak verdi. Bölgede yaşayan Danimarkalılar, 5-6 kez silah sesiyle uyandıklarını, polisin insanlara binalarda kalmaları dışarı çıkmamaları yönünde duyuru yaptığını söylediler. Bölgeye çok sayıda polis ve terörle mücadele ekibi ve bomba arama uzmanları gönderildi. Saldırıda yaralananların duruma hakkında henüz bilgi verilmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı