DAHA AÇILMAMIŞ BÖLÜNMÜŞ YOLDA SKANDAL

DAHA AÇILMAMIŞ BÖLÜNMÜŞ YOLDA SKANDAL

Devletin büyük paralar harcadığı bölünmüş yollarda skandalların ardı arkası gelmiyor

HİÇ KULLANILMADAN

Zonguldak-İstanbul karayolunun 40'ıncı kilometresindeki Ereğli Bayat Köyü yakınlarında Zonguldak yönünde devam eden duble yol çalışması tamamlandı.

ULAŞIMA AÇILACAKTI

Asfaltlaması yapılan ve çizgileri çizilen yolun ulaşıma açılması beklenirken çökme meydana geldi. Yolun 50 metrelik bölümünde yaklaşık 1 metrelik çökme oluştu. Milyarlar böyle havaya uçuyor.

YOLLAR PROJESİZ Mİ YAPILIYOR

Biriken karın erimesiyle alttaki toprağın yumuşuması sonucu oluşan çökme, duble yol çalışmalarını da aksattı.

ZEMİN ETÜDÜ YOK MU

Bu yollar yapılırken proje öncesi zemin etüdlerinin yapılarak projelendirilmesi gerektiğini söyleyen bir yetkili, "zemin etüdü yapılmadan yol yapılırsa böyle çöker " diye konuştu.

Ulaşımın Ereğli yönünde gidiş-geliş olarak sağlandığı bölgede Karayolları ekipleri gerekli işaretlemeleri yaparken, çöken yolda onarım çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

1974 YILINDAN BERİ YAPILIYOR

1974 yılında programa alınan Zonguldak-Ereğli arası karayolunda yıllardır yaşanan ödenek ve coğrafi şartların olumsuzluğu çalışmaların tamamlanmasını engelledi. Zonguldak-Ereğli Karayolu'nun 2018 yılında tamamen bitirilip ulaşıma açılması planlanırken, yaşanan bu tür olumsuzlukların planlamada sapmalara yol açabileceği ifade ediliyor. Karayolları yetkilileri çökme yaşanan ve ulaşıma kapalı olan yola sürücülerin yanlışlıkla girebileceği ihtimali üzerine uyarıcı işaretlemeler yaptı.

İlgili Haberler