DAĞLICA'DAN KARA HABER; 1 YARBAY 2 ASKER ŞEHİT 6 ASKER YARALI

DAĞLICA'DAN KARA HABER; 1 YARBAY 2 ASKER ŞEHİT 6 ASKER YARALI

Çatışma bölgesine sevk edilen birliklerin katılımıyla hava destekli operasyonda 17 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.Yüksekova...

HAKKARİ'nin Yüksekova kırsalında güvenlik güçlerinin iki gündür devam eden operasyonları sırasında çıkan çatışmada Yarbay İhsan Ejdar'la birlikte 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmalarda 17 PKK'lı ölü ele geçirildi.

KİMLİKLERİ AÇIKLANMADI

Yüksekova bölgesinde güvenlik güçlerinin PKK'ya karşı başlattığı iki gün önce başlattığı operasyon devam ederken, bugün Irak sınırındaki Dağlıc'da bir grup teröristle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Yarbay İhsan Ejdar ve henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 asker şehit oldu. Çatışma bölgesine sevk edilen birliklerin katılımıyla hava destekli operasyonda 17 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

"17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "

Kaynak:Haber Kaynağı