DAĞLICA'DA GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA SKANDALI

DAĞLICA'DA GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA SKANDALI

Genelkurmay açıklamasında dikkat çeken bu nokta orataya atılan iddialarda sadece siyasi hesapların olmadığı, askeri bir takım nedenler ile de şehit sayısı ve olayın gerçek boyutunun vatandaşlardan gizlendiği kuşkuları ortaya çıktı

Dağlıca'da dün öğle saatlerinde meydana geldiği sonradan öğrenilen PKK tuzağı sonrası 2 zırhlı aracın içinde bulunan çok sayıda askerin şehit olması haberleri gündemi sarstı.

TEPKİLER ARTIYOR

Yurt dışından bir çok ajansın çeşitli rakamlar ile şehit sayıları vermesi, kimlikler açıklanmasına rağmen hükümet ve Genelkurmay başkanlığının ayrıntıları vermemesi kamuoyunda büyük tepki görüyor.

NEDEN GİZLENMEK İSTENİYOR

Başta sosyal medya üzerinden olmak üzere bir çok sitede yer alan haberlerde ve bu günün ulusal gazetelerinin bir çoğunda 15-30 arası şehitten bahsedilirken, Genelkurmay Başkanlığının ve Hükümetin hiç bir bilgi vermemesi çok çeşitli iddiaların oratay çıkmasına neden oluyor.

KORKUNÇ İDDİALAR

Bunların başında en rahatsız edici olanı ise AKP'nin şehit sayısını yarı yarıya vermek istediği iddiaları. Sosyal medyada şehit sayısının geriye bırakılma nedeninin ise, şehit aileleri ile önceden temasa geçerek tepkilerini azaltacak öneri ve teklifler götürmek olduğu ileri sürülüyor.

İŞTE GENELKURMAY'IN AÇIKLAMA FARKI

Öte yandan Oda Tv'nin tespitine göre Genelkurmay Başkanlığı'nın dün gece 02:20'de yaptığı Dağlıca saldırısı açıklamasında bir detay dikkat çekti. Genelkurmay açıklamasında dikkat çeken bu nokta orataya atılan iddialarda sadece siyasi hesapların olmadığı, askeri bir takım nedenler ilede şehit sayısı ve olayın gerçek boyutunun vatandaşlardan gizlendiği kuşkuları ortaya çıktı.İşte Oda Tv'nin dikkat çektiği o konunun ayrıntıları ve belgeleri.

GENELKURMAY OLAY SAATİNİ NEDEN GİZLEMEK İSTEDİ ?

Bugüne kadarki tüm saldırı açıklamalarında olayın saatini veren Genelkurmay'ın, bu kez saat belirtmemesi dikkat çekti. Saat 15:00'da gerçekleşen Dağlıca saldırısının üzerinden saatler geçmesine rağmen herhangi bir resmi açıklamanın yapılmaması, şehit ve yaralı sayısının hala bilinmemesi tepkilere neden olmuştu.

İŞTE GENELKURMAY'IN GİZLEMEK İSTEDİĞİ OLAY SAATİ VE ŞEHİT SAYISINA İLİŞKİN DİKKAT ÇEKEN FARKLI AYRINTILAR

13-012.jpg12-025.jpg11-030.jpg

kaynak;dha

Kaynak:Haber Kaynağı