DAĞLICA ŞEHİDİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

DAĞLICA ŞEHİDİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada uzman çavuş İhsan Mert şehit oldu. Bölgeye helikopterlerle takviye birlikler sevk edildi.

 
Yüksekova İlçesi'ne yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca Bölgesi'nde bu sabah arama- tarama faaliyetini sürdüren askerler, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşınca çatışma çıktı. PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşle uzman çavuş İhsan Mert, şehit düştü. Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler Dağlıca Bölgesi'ne doğru gitti. Bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında yer yer sıcak temasın sağlandığı belirtildi.

ÇIĞLI BÖLGESİNDE OPERASYON

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nin Çığlı Üs Bölgesi'ne dün sabaha karşı PKK'lı teröristlerin ağır silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 6 askerin şehit olması ve bölgeye takviye olarak giden taarruz helikopteri Kobra'nın da teknik bir arıza nedeniyle düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olması ardından bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı. 

Dün geç saatlere kadar hava hareketliliğinin görüldüğü bölgede operasyonlar bugün de devam ediyor.

ACI HABER HATAY'A ULAŞTI

HAKKARİ Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar şehit olan 28 yaşındaki jandarma uzman çavuş İrfan Mert'in acı haberi Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASI

Evli bir çocuk babası İrfan Mert'in şehit olduğu haberini Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı AK Partili Ayhan Yavuz ile askerler ilçeye bağlı Topboğazı Mahallesi'nde oturan babası Tahir ile annesi Münevver Mert'e verdi. Acı haberle sinir krizi geçiren aileye sağlık görevlileri müdahale etti. İrfan Mert'in şehit olduğunu duyan yakınları ve komşuları ise eve akın etti.

İrfan Mert'in cenazesi yarın Kırıkhan'da toprağa verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı