ÇYDD'Yİ KOVDULAR, TÜRGEV'E HAZIR YURT VERDİLER

ÇYDD'Yİ KOVDULAR, TÜRGEV'E HAZIR YURT VERDİLER

Antalya yandaşlıkta tavan yaptı

Aralarında Antalya Barosu, Antalya Tabip Odası ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) çatısı altındaki odaların katılımıyla oluşturulan, 21 meslek odasının katılımcısı olduğu Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu basın toplantısı düzenledi. Açıklamada ÇYDD’nin yerinden edildiği, TÜRGEV’e ise hazır yurt tahsis edildiği belirtilerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eleştirildi.

ÖNCE ALKIŞLADI

Antalya Barosu'nda düzenlenen toplantıda Eşgüdüm Kurulu Sözcüsü Abit Küçükarslan, sözlerine "Yaşadığımız kente ve halka olan sorumluluğumuz gereği bir kez daha beraberiz" diyerek başladı. Antalya adına olumlu çalışmalar yapılmasını yıllardır istediklerini ve istemeye devam edeceklerini kaydeden Küçükarslan, bu kapsamda eski İl Özel İdare Binası'nın yıkılması ve yerine yapılacak çocuk ve çiçek temalı peyzaj tasarım projesini alkışladıklarını dile getirdi.

'ANCAK' DEDİ ELEŞTİRDİ

Küçükarslan; Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), yıkılan İl Özel İdare binasının hemen karşısında yer alan Yavuz Özcan Parkı ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisleri'yle ilgili gelişmeleri endişeyle izlediklerini kaydetti. Kentin planlamasından peyzajına, ulaşımından sağlığına kadar uzman olan meslek odalarının gelişmeleri ancak basından öğrenebildiklerini belirten Küçükarslan, "Uzman odalarımızın yapılacakları basından öğrenmesi, yapılanların kentimiz ve insanlarımız yararına olmadığının açık kanıtıdır" dedi.

TÜRGEV ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Kentlerin ancak bellekleriyle yaşayabileceğini kaydeden Abit Küçükarslan, şunları söyledi:

"ANSAN'ın, Yavuz Özcan Parkı içinde yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) yerlerinden gerekçesiz atılmalarının kentimize ve insanlığa bir yararı olamaz. Kentimizin, Antalya'mızın en önemli yerlerinde yapılacak değişiklikleri sadece yönetenlerin bilmesi, yapılanın olumsuzluğunu gösterir inancındayız. Kamuoyu ve kentimiz bilgilendirilmeden, Antalya'nın parasıyla yapılmış Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gençlik Merkezi'nin tarafsız olmadığı bilinen, siyasi kimlikli, yakın zamanda pek çok olayla anılan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) verilmesinin anlamını, kararı verenler Antalya kamuoyuna açıklamalıdır."

Yapıldığı günden itibaren 300 yataklı kız öğrenci yurdu olarak kullanılan merkezin TÜRGEV'e verilmesindeki kamu yararını Antalyalıya kimsenin anlatamayacağını savunan Küçükarslan, "Kamu yöneticileri aynı zamanda adil ve eşit davranmalıdır. Öğrencilere burs veren ÇYDD'yi yerinden atarken, hazır yurtların TÜRGEV'e verilmesinde eşitlik ve adil davranış yoktur, olamaz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı