ÇÜRÜME ; Allah'da belanı veriyor işte

ÇÜRÜMEEl ayak çekildikten sonra pazarcı tezgâhlarının altında yiyecek arayan orta halli insanlar açlığın resmidir. 
Hava karardıktan sonra bakkala gidip de evine ekmek alamayan kadın ve beş dakika geciken çocuğu için kaygıyla pencereye yapışan anne can güvenliğinin resmidir.  

Tarikatlar, cemaatler, vakıflar tuzaklarını kurmuş senin çocuğunu beklerken iliklerine kadar ürpermen, eğitimin sefaletinin resmidir.  
MR için iki yıl sonraya gün alabilmen ve yaşamsal ilaçlara erişememen, sağlığın para ile satın alınabildiğinin resmidir, hastalanmamaya bakacaksın.

Hak, hukuk, adalet diyorsan despotun iki dudağının arasındadır, “hamili kart” değilsen ortalıkta görünmeyeceksin.

Daha fazlasını herkes yaşayarak görüyor; bütün bu olup bitenlere bakıp da birilerine kızıyorsan kusura bakma; ya yanlış yere bakıyorsun ya da baktığını göremiyorsun.

***

Ürettiklerini nasıl geliştireceğini ve emeğinin nasıl değerleneceğini planlayacağına gözünü komşunun sofrasına dikiyorsan,

İşine geldiği zaman canla başla savunduğun kuralları kendi çıkarların söz konusu olduğunda görmezden geliyorsan,

Olumlu gelişmeleri sahiplenirken, her türlü olumsuzluğu başkalarına yüklüyorsan,

Hasbelkader edindiğin yetkileri keyfi olarak kullanıyor ve hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorsan.

Aşağıdakilere karşı acımasız bir tutum geliştirirken yukarıdaki karşısında iki büklüm oluyorsan,

Sürekli başkalarını eleştirirken kendine yönelen eleştiriler karşısında hazımsızlık gösteriyorsan.

Binlerce yılda oluşturduğun yaşam değerleri elinden alınırken itiraz edip akılcı çözümler üreteceğine, olup bitene uyum sağlayıp keyfine bakıyorsan.

Başkalarının emeğine el koyma, başka bir inanca zorlanma, farklılıklara tahammülsüzlük, doğanın yok edilmesi, devletin yağmalanması, okulların imam hatipleştirilmesi, şeyhlerin, şıhların baş tacı edilmesi, kadın düşmanlığının ve sapıklığın boyutlanması, akıl ve bilimin dışlanması, öğrenmeden her şeyi bilme, sanatçılara, gazetecilere, yazarlara ve ozanlara yönelen baskı ve şiddet, bağımlılığımızın artması ve Cumhuriyeti savunma/koruma konumunda olanların aymazlıkları, hırsızlık, arsızlık, ahlaksızlık, iftira, pislik, Araplaşma…

Seni rahatsız etmiyorsa

Bütün olumsuzlukların nedeni sensin sevgili kardeşim.

Allah da belanı veriyor işte.  

Önceki ve Sonraki Yazılar