CÜPPELİ'DEN "AKP DESTEĞİ " PANKARTA SERT TEPKİ

CÜPPELİ'DEN "AKP DESTEĞİ " PANKARTA SERT TEPKİ

Hemen hemen her seçimde AKP'ye destek malzemesi olan İsmail Ağa cemaatinin sözcüsü ve Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'dan sonra gelen konumda bulunduğu ileri sürülen Cüppeli Ahmet Hoca açıklama yaptı

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmed Hoca" ismiyle tanınan İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde "fetih kutlamalarında" açılan "Şeyhimiz Mahmut Efendi, yiğidimiz Recep Tayyip Erdoğan" pankartıyla ilgili açıklama yaptı. Hemen hemen her seçimde AKP'ye destek malzemesi olan İsmail Ağa cemaatinin sözcüsü ve Şeyhi  Mahmut Ustaosmanoğlu'dan sonra gelen konumda bulunduğu ileri sürülen Cüppeli Ahmet Hoca açıklaması şöyle.

BU DURUMDAN RAHATSISIZ DEMEKLE YETİNDİ

Ünlü, "Efendi Hazretleri'nin isminin resminin istismar edilmesinden rahatsızız. Bunu açan kardeşlerimiz cemaati temsil etmiyor. Kamuoyunun bilmesini istiyoruz" dedi.

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun istismar edildiğini söyleyen Ünlü, pankartlarda isminin ve fotoğraflarının kullanılmasını istemediklerini belirtti.

BİZİ TEMSİL ETMİYOR

Pankartı açanların, kendilerini temsil etmediğini vurgulayan Ünlü, Mahmut Efendi'nin talebeleri olarak rahatsız olduklarını ve siyaset üstü olduklarını dile getirdi. Cemaate yakın kaynaklar ise Cüppelinin açıklamasında dikkat çeken bir nokta var. "Biz Erdoğan'ı ve AKP'yi desteklemiyoruz" diyemiyor. " Efendi Hazretlerinin resmi kullanılmasın" diyor. Çünkü AKP'nin desteklenmesi konusunda sıkı bir tenbihat ve emirler geldi. şeklinde yorum yapıyorlar. Öte yandan İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu destek pankartı açanın daha önce Kabe pastası kestiği için büyük eleştirilere hedef olan kişi olduğu haberleri medyada yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı